Zwemmers De Plas voltooien 20 km monstertocht VIDEO

Het is de zes zwemmers van Zwemvereniging De Plas gelukt de tocht van twintig kilometer van Nieuwkoop naar Noorden af te leggen. De groep finishte even voor drieën in Noorden.

LEES OOK:
Zestal De Plas zwemt morgen tocht van twintig kilometer door Nieuwkoops Plassengebied

Om 8:00 uur begonnen de zes lange afstandszwemmers van de Nieuwkoopse zwemvereniging aan hun monstertocht. Bij het landje achter ’t Vliegend Paard in Nieuwkoop gingen zij te water. Zo ongeveer het volledige Nieuwkoopse Plassengebied zwommen zij door om na een kleine zeven uur, om 14:55 uur, te finishen in Noorden, bij het haventje tegenover Cafés De Klinker en ’t Leeuwtje. Daar werden Dagmar, Emil, Fred, Greig, Janko en Peter met applaus ontvangen door vrienden en familie. 

Publiek

Onderweg werden de zes op verschillende doorkomstlocaties aangemoedigd. Vooral bij de haven van Tijsterman stond publiek, evenals bij de finish. “De noordoostenwind (circa windkracht 4) maakte het wel zwaarder, met name op de Noordplas en delen van de Zuidplas”, vertellen de zwemmers na hun binnenkomst. “Het grootste deel was ook nog eens wind tegen. Hierdoor kwamen we iets achter op ons schema, maar de tijd was niet het doel, dat was de afstand. Rond de middag kwam de zon lekker door.”

Na het volbrengen van de monstertocht konden de zes heerlijk nagenieten, én bijkomen, op het terras van De Klinker.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?