Een viertal bewoners van woonzorgboerderij Inversa werkt vanaf heden elke maandag op de Dorpsboerderij Nieuwkoop. Zij werken graag buiten en met dieren; daarbij geeft een nuttige dagbesteding hen een voldaan gevoel. De Dorpsboerderij is volledig afhankelijk van vrijwilligers en kan altijd hulp gebruiken. Zo heeft deze samenwerking een meerwaarde voor beide partijen.

De Dorpsboerderij bestaat inmiddels ruim dertig jaar, er wonen zo’n vijftig verschillende dieren en er is ook een kantine. In ‘Het Kwakertje’ is koffie, thee en limonade verkrijgbaar. Veel gezinnen bezoeken deze gezellige plek graag. De boerderij draait volledig op vrijwilligers: zij zorgen voor de dieren en onderhouden de verblijven en het terrein. De vier bewoners van Inversa werken elke maandag van 09.00 uur tot 16.00 uur samen met vaste begeleider Eline. Zij vegen het terrein, voeren de dieren, serveren drankjes en helpen de vrijwilligers bij allerhande activiteiten.

Astrid van der Voort, directeur van Inversa zegt over de samenwerking: ‘Onze bewoners wonen en werken op een boerderij in Nieuwkoop (en Woubrugge) dus zijn gewend aan dieren, land en natuur. Voor hen is het een aanvulling om ook met andere mensen om te gaan en in een andere omgeving te zijn. We zijn daarom heel blij dat Dorpsboerderij Nieuwkoop hen elke week verwelkomt en dit mogelijk heeft gemaakt. Zo helpen we elkaar: Onze bewoners hebben een fijne dag buiten. De dorpsboerderij heeft er een aantal extra handjes bij elke maandag’.

Jaap Kruijt, bestuurslid van Dorpsboerderij Nieuwkoop vult aan: ‘We vinden het geweldig dat de vier bewoners van Inversa ons komen helpen met de verzorging van de dieren op de dorpsboerderij. We hebben er vertrouwen in dat ze er veel plezier aan zullen beleven. Zij maken nu samen met de andere vrijwilligers deel uit van een hecht team dat ervoor zorgt dat dit unieke plekje in Nieuwkoop behouden kan blijven.’

 
Op zoek naar een fijne dagbesteding buiten op een boerderij? Inversa biedt dagbestedingsmogelijkheden op de Dorpsboerderij en/of de woonzorgboerderijen in Nieuwkoop of Woubrugge. Neem contact op met Inversa: 06 193 36 332.

Vrijwilliger worden op Dorpsboerderij Nieuwkoop: 06 1062 0031.