Update: Zwembad De Wel heeft in overleg met de burgemeester besloten om haar deuren tot en met 31 maart te sluiten. Eerder kwam het zwembad met lichtere maatregelen naar buiten: zo zouden er nog maximaal 80 bezoekers tegelijk in het zwembad aanwezig mogen zijn en mocht er bij deelnemers van afzwemmen of kijklessen maximaal één ouder mee.

Vanwege het Coronavirus nemen diverse bedrijven in Nieuwkoop maatregelen. Zo ook Zwembad De Wel: het Nieuwkoopse zwembad sluit tot en met 31 maart haar deuren. Dit is in overleg met de burgemeester besloten.

Lees ook: Hoeve Rijlaarsdam: ‘Wij zien juist mogelijkheden u te ontvangen’

In een bericht op de website van de gemeente Nieuwkoop wordt gemeld dat het grootste gedeelte van de bezoekers behoort tot de risicogroepen. Gezien er tijdens zwemlessen vaak meer dan 100 mensen tegelijk aanwezig zijn is dat volgens de richtlijnen vanuit de Rijksoverheid nu niet meer toegestaan.

Ook alle zullen alle activiteiten van Zwemvereniging De Plas gestaakt worden. De KNZB heeft namelijk geadviseerd om alle wedstrijden en trainingen te annuleren.