Vorige week had ik een gezellig uitje met mijn team. Eerst speelden wij een escaperoom mét lasergamen. Daarna hadden wij een etentje. Supergezellig en leuk, maar het kon niet uitblijven natuurlijk; iemand moest daar corona oplopen. En dat ‘slachtoffer’ was ik.

Gelukkig stellen mijn klachten weinig voor. Mijn besmetting in oktober heeft mijn lichaam waarschijnlijk strijdvaardig gemaakt voor een nieuwe. Maar het deed mij ook realiseren; hoe erg is het dat de besmettingen momenteel torenhoog zijn? Heel veel mensen hebben een soortgelijk verloop van Omicron als ik. De ziekenhuiscijfers zijn stabiel.

Ja, je moet een week binnenblijven. Dat is natuurlijk saai. Aan de andere kant was mijn agenda alweer flink volgelopen sinds een redelijk deel van de mensen weer iets meer mag. In plaats van een propvol weekend had ik een relaxed weekend en kon ik heerlijk creatief bezig zijn.

Het werken voor De Nieuwkoper ging het weekend ook door. De website is een nieuwswebsite dus deze moet vanzelfsprekend gevuld blijven. Daarnaast houd ik vrijwel doorlopend de social in de gaten, want regelmatig komt hier 112-nieuws langs. En nieuws hoort op Nieuwkoper.nl.

Ik, en eigenlijk iedereen, had wel even genoeg op mijn bordje gehad qua ongevallen en berichten, maar in het weekend zijn er normaliter altijd wel meldingen. Het viel mee. Niet dat ik het nieuws van de winkeldiefstal bij Kruidvat onder ‘valt wel mee’ schaar. Maar ik vergelijk het met het dodelijke ongeval afgelopen week wat een shock was voor de Ter Aarse samenleving en een nog veel groter leed voor de nabestaanden.

Illegaal feest

Daarbij het bericht van het ingrijpen van handhavers van de gemeente bij een illegaal feest op De Olm in Nieuwkoop. Ik weet er het zijne niet van, maar ik denk dat dit feest beëindigd is vanwege het overtreden van de coronaregels. Ik merkte dat het mij stoorde. Het feest was in een loods, de eigenaar was erbij en het was dus besloten. Met bezoekers die al twee jaar bijna niks mogen. Had iemand er echt last van?

Ja, het mag officieel niet. Maar kom op, je kunt momenteel overal besmet raken. Ook als je je wel aan de regels houdt. En het is toch begrijpelijk hoe klaar we er allemaal mee zijn? Had een oogje dichtgeknepen. We zitten niet meer in een pandemie. Het groepje mensen dat nog doodziek wordt, is veel kleiner geworden. En die wel doodziek worden, hebben vrijwel allemaal iets onderliggends. Daarbij, de feestgangers zijn volwassen; is het ook niet hun eigen verantwoordelijkheid?

Had ze gevraagd de muziek wat zachter te zetten en had ze lekker laten gaan. Met een paar weken heeft iedereen een besmetting doorlopen. Dan hebben we toch juist die in het begin zo gewenste groepsimmuniteit bereikt?

Reageren: anke@nieuwkoper.nl