ProMove, bewegen & gezondheid draait alweer enkele jaren met ZwangerFit, een cursus voor de zwangere- en de pas bevallen vrouw, die actief wil blijven. 

De  ZwangerFit groep traint op maandagavond  van 19:30 – 20:45 uur, onder begeleiding van Barrie Boonstra (NVFB-ZwangerFit® docent), en instromen kan gedurende het hele jaar. Voordat met trainen kan worden begonnen is eerst een intake noodzakelijk. Aan de hand van de intake wordt voor iedereen namelijk een persoonlijk trainingsschema samengesteld.  

Er wordt getraind in gemengde groepen (zwangere- en pas bevallen vrouwen) in de sportzaal aan de Vijverhof 1 in gezondheidscentrum De Vijver in Nieuwkoop. De training bestaat uit fitness-, aerobics- en ontspanningsoefeningen en worden ondersteund door muziek. Deelname is mogelijk vanaf de 16e week in de zwangerschap tot 9 maanden na de bevalling.  

Naast de wekelijkse actieve training worden er indien gewenst theorielessen verzorgd door Barrie Boonstra en werkt ze samen met de Verloskundige Praktijk Nieuwkoop die sinds kort de zorg rond de zwangerschap via Centered Pregnancy verzorgt.  

Voordeel van de ZwangerFit trainingen tijdens de zwangerschap is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijft of zelfs wordt verbeterd. Ook kan er al vroeg in de zwangerschap gericht getraind worden om klachten in de bekkenregio te voorkomen. Na de bevalling bevordert ZwangerFit  het herstel en terugkeer naar het activiteitenniveau van voor de zwangerschap.  

Wilt u zich opgeven voor de ZwangerFit cursus of een keer vrijblijvend meedoen? Neem dan contact op met ProMove, bewegen & gezondheid. Bel in Nieuwkoop 0172-575261 of Ter Aar 0172-603195, stuur een mail naar info@promove.nu of een WhatsApp bericht naar 06-57821791. Meer informatie vindt u ook op www.promove.nu