Op het dak van Van der Peet zijn 434 zonnepanelen geplaatst. ©Van der Peet

De bandlossers van Van der Peet worden sinds deze maand nog duurzamer geproduceerd. De carrosseriebouwer uit Nieuwkoop plaatste namelijk 434 zonnepanelen op het dak van de fabriek. Daarmee voorziet het bedrijf in negentig procent van zijn energiebehoefte. Dit maakt de energievoorziening bij Van der Peet bijna volledig duurzaam en CO2-neutraal.

De zonnepanelen zijn van maart tot juni op het dak van de locatie aan de Transportweg in Nieuwkoop geplaatst. Een flinke klus.

In de fabriek profiteren de medewerkers nu bovendien van meer natuurlijk daglicht. In het dak zijn namelijk ook vier lichtstraten geplaatst. Daarnaast is een extra isolatielaag op het dak aangebracht, met daaroverheen een witte dakbedekking. Nog een besparing op de energierekening.

Gerecycled aluminium

Met de zonnepanelen zet Van der Peet de volgende stap in het verduurzamen van het bedrijf. In 2018 en 2019 werden alle lampen op beide vestigingen al vervangen door duurzame ledlampen. De bandlossers van Van der Peet waren al heel duurzaam. Van der Peet past bij de productie namelijk aluminium toe wat voor het grootste gedeelte uit gerecycled aluminium bestaat. Dit metaal is een van de hoofdgrondstoffen van bandlossers. Aluminium recyclen kost slechts 5 procent van de energie die nodig is voor de productie van primair aluminium. Bovendien neemt de kwaliteit van het aluminium niet af door recycling.

Door meer duurzame CO2-neutrale energie in te zetten, draagt Van der Peet bij aan het tegengaan van de klimaatverandering. Ook loopt het bedrijf vooruit op internationale afspraken die bepalen dat de energievoorziening in Nederland in 2050 bijna helemaal duurzaam moet zijn en CO2-neutraal.


Jouw bericht op De Nieuwkoper?
Mail jouw persbericht naar redactie@nieuwkoper.nl en maak kans op plaatsing op deze populaire website. Met graag een liggende foto (breder dan hoog).