Zondag wordt voor het eerst de regenboogvlag gehesen in de gemeente Nieuwkoop

regenboogvlag nieuwkoop

Eindelijk is het zover: de gemeente Nieuwkoop hijst voor het allereerst de regenboogvlag. De vlag wordt zondag voor het eerst gehesen ter gelegenheid van IDAHOT, de internationale dag tegen homofobie en transfobie. Ook alle fractieleden van D66 Nieuwkoop hangen thuis de vlaggen uit.

Hoewel de gemeente vorig jaar voet bij stuk hield en de regenboogvlag tijdens Coming Out Day niet hees, lijkt daar nu eindelijk verandering in te komen. Jop van der Pijl van D66 Nieuwkoop meldt op social media dat zondag voor het allereerst de regenboogvlag gehesen zal worden, vanwege de internationale dag tegen homofobie en transfobie.

Een woordvoerder van de gemeente Nieuwkoop bevestigt dit aan De Nieuwkoper: “Het klopt dat we zondag de vlag hijsen. Samen met de burgemeester zal Jop van der Pijl de vlag zondag om 9.00 uur hijsen bij het gemeentehuis in Nieuwveen”.

ZIE OOK:

Meerderheid van gemeenteraad stemt vóór het hijsen van regenboogvlag

Niet alleen de gemeente hijst de vlag. Alle leden van D66 Nieuwkoop hangen thuis ook de vlag uit. Van der Pijl laat op Instagram weten dat er zelfs nog een paar vlaggen over zijn en vraagt zijn volgers om een bericht te sturen als zij er één willen. Hierbij geldt wel, op is op. Zelf een vlag bestellen? Dat kan via Bol.com al voor een paar euro.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?