Werkzaamheden aan Roerdomplaan Nieuwkoop

Gemeente Nieuwkoop was van plan om in september onderhoud uit te voeren aan de Roerdomplaan in Nieuwkoop. Door technische problemen is dit niet gebeurd. Aannemer D. van der Steen voert het werk opnieuw uit op dinsdag 12 oktober.

Voor de werkzaamheden wordt de rijbaan in zijn geheel afgesloten en kan er niet  geparkeerd worden op de Roerdomplaan. De tunnel aan de Roerdomplaan is tijdens de werkzaamheden bereikbaar (fietsers afstappen).  De werkzaamheden op de Achterweg zijn in september wel helemaal uitgevoerd, hier wordt niet gewerkt.  

De aannemer legt geen nieuwe weg aan, maar verduurzaamt de bestaande asfaltlagen met een oppervlaktebehandeling. Hiervoor gebruikt de aannemer EAB (Emulsie Asfaltbeton). Door deze techniek wordt de rijbaan weer vlak en stroef en wordt de levensduur van het asfalt verlengd. Een duurzame keuze. Vlak na aanbrengen ziet de oppervlaktebehandeling er wat rommelig uit. Dit verbetert na een tijdje, de oppervlaktebehandeling heeft enige tijd nodig voordat de definitieve uitstraling is bereikt.

Tijdelijk meer geluid

Als verkeer over een weg rijdt hoor je contactgeluid (van de banden op de weg). Dit geluidsniveau is de werkzaamheden eerst hoger en zakt daarna. Uiteindelijk daalt het tot onder het huidige geluidsniveau van voor de werkzaamheden. Dit kan tot enkele weken duren. Het asfalt wordt afgestrooid met steentjes. Dit bevordert de grip van voertuigen op de weg. De losse steentjes worden door normaal gebruik in de weg gereden. Steentjes die blijven liggen, worden na twee weken opgeveegd.

LEES OOK: 
Werkzaamheden Stobbeweg en Harsweg Ter Aar


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?