“Weer sporten? Doe het verantwoord”

Geleidelijk zijn de meeste vormen van bewegen en sporten weer toegestaan. Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, drukt op het hart om het sporten zorgvuldig op te bouwen.

Bij de sporthervatting na een lange rustperiode moet het lichaam weer de kans krijgen zich geleidelijk aan te passen aan de belasting die gevraagd wordt tijdens het sporten. Dit geldt zeker voor de zogenaamde explosieve sporten, zoals voetbal, hockey, volleybal of basketbal. Bij het springen en sprinten is de belasting op spieren en pezen fors en het weefsel moet daar weer langzaam aan wennen. Overigens geldt dit ook bij duursporten, zoals hardlopen, al is het daar meer de tijdsduur van de belasting die een rol speelt.

“Indien bij het sporten toch fysieke problemen optreden, is het goed om te weten dat je gratis advies gevraagd kunt krijgen van de sportfysiotherapeuten van Bakker & De Vos in Nieuwkoop”, vertelt Teun Bakker. “Tijdens het sportspreekuur wordt de blessure beoordeeld en geeft de sportfysiotherapeut advies over hoe met de blessure om te gaan of hoe deze te behandelen.”

Op afspraak

Het spreekuur is op afspraak op dinsdag van 18:00 tot 19:00 uur in de praktijk aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop. Aanmelden is verplicht.

De sportfysiotherapeuten van Bakker & De Vos hebben, naast hun eigen ervaring als sporter, ruime ervaring in de behandeling en begeleiding van sporters. Ze zijn specialisten in het begeleiden van sporters met blessures terug naar hun normale wedstrijdniveau.

Dus bij klachten of blessures, blijf er niet mee doorlopen, maar vraag advies. Maak een afspraak via 0172-575261/0172-603195, mail naar info@bakkerendevos.nl of stuur een WhatsApp bericht naar 06-57821791.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?