Wekelijks is er in Nieuwkoop een markt in het centrum. De markt staat al een kleine vijftig jaar op het Reghthuysplein. Nieuwkopers ontmoeten elkaar elke zaterdagmorgen op de markt.

Er staan momenteel elf ondernemers en er zijn nog enkele vacatures, zoals voor een bloemenkraam. Je kunt merken dat de markt in beweging is. Oude generaties maken plaats voor nieuwe ondernemers en er wordt geïnvesteerd in verkoopwagens en andere manieren van presenteren.

Vers- en streekproducten zijn in de mode. Voor het hele alfabet aan vitaminen en mineralen kun je terecht op de markt. Groenten en fruit zo van veiling en boerderij, een visje, kip van de poelier, brood, verse nootjes, streekkazen, warme stroopwafels, een Vietnamese loempia, het is te vinden op de markt in Nieuwkoop. En dat alles voor nette prijzen. Ook uniek op deze markt is dat er een fietsenmaker staat.

Innovaties

De markt ontwikkelt zich en er wordt geïnnoveerd. Waar er pakweg 25 jaar geleden alleen nog kramen stonden op de markt staan er vandaag de dag door ontwikkelingen op het gebied van hygiëne en arbeidsomstandigheden vele verkoopwagens en innovatieve tenten. Voor een markt als Nieuwkoop heeft dit ervoor gezorgd dat er geen kramen meer kunnen worden geplaatst. Het aantal is te klein om dit rendabel te maken voor een kramenzetter. Gerard van de kleding en broekenkraam had dit voorzien en was een van de vooruitstrevende ondernemers op kledinggebied die met een van de meest innovatieve kledingverkoopwagens op de markt staat.

Nieuwe poelier

Er is een aantal ondernemers die recent heeft besloten om te stoppen op de markt. Johan van Bohemen de poelier heeft 36 jaar op de markt gestaan en is met pensioen gegaan. Hij is opgevolgd door Poelier Wil de Wit. Een groothandel uit Nieuwerbrug die ook op andere markten staat. Sinds september is deze verkoopwagen wekelijks te vinden op de markt in Nieuwkoop met een breed assortiment aan kip, wild en kipproducten. Van de groothandel zo in je tas.

Kort geleden heeft stroopwafelbakker Simon Buitenweg na 36 jaar afscheid genomen. Er is een vergunningaanvraag gedaan door Ed de stroopwafelbakker van de Strooppan. Hij heeft inmiddels voorlopige toestemming om op de markt te staan tot de vergunningsprocedure afgerond is. 

De markt op het Regthuysplein in Nieuwkoop is elke zaterdag te bezoeken van 8:00 tot 13:00 uur.