Van 22 t/m 28 mei is de landelijke Week Zonder Afval van Milieu Centraal. Het Huis van Duurzaamheid van Bibliotheek Rijn en Venen besteedt aandacht aan deze themaweek, door inspirerende activiteiten te organiseren voor jong en oud. Op woensdag 24 mei is er een Recycle uitvinderslab voor kinderen uit groep 6, 7 en 8. En de lokale Zero Waste Tour krijgt een jaarlijkse update.  

Recycle uitvinderslab  

Op woensdagmiddag 24 mei kunnen kinderen tussen de 9 en 12 jaar aan de slag met het maken van stop-motion filmpjes over het belang van recycling. Dat doen ze met tweedehands materialen, zoals gebruikt plastic, textiel, hout en papier. In de filmpjes brengen ze milieuproblemen onder de aandacht en bedenken ze creatieve oplossingen. Aanmelden kan gratis via de website van de Bibliotheek. 

Zero Waste Tour 

Ook wordt de lokale  Zero Waste Zelf-Op-Pad Tour weer vernieuwd. Dit landelijke initiatief wordt sinds 2020 ook jaarlijks in Alphen aan den Rijn georganiseerd. Er zijn steeds meer winkels waar klanten welkom zijn met hun eigen verpakking en waar je tweedehands kunt shoppen. De vernieuwde Zero Waste Tour is vanaf 26 mei te downloaden via de website van de Bibliotheek. 

Patricia Laärche, programmacoördinator Duurzaamheid bij Bibliotheek Rijn en Venen licht toe: “Samen met partners, zoals de Schone Buurt Coaches en Zero Waste Nederland, vinden we het belangrijk met het Huis van Duurzaamheid aandacht te besteden aan het afvaloverschot. Minder afval produceren is goed voor het milieu, maar wordt ook een noodzaak voor consumenten en ondernemer. We krijgen volgend jaar namelijk te maken met nog meer wetgeving die circulariteit – oftewel: hergebruik van grondstoffen – stimuleert.” 

Meer informatie 

Alle activiteiten in de Week Zonder Afval zijn terug te vinden op de Huis van Duurzaamheid pagina van de Bibliotheek! Kijk voor meer informatie op: www.bibliotheekrijnenvenen.nl/duurzaamheid