Op zaterdag 22 april pakt het Huis van Duurzaamheid weer uit met een Groene inspiratiemarkt in Bibliotheek Alphen-Centrum! Lekkere proeverijtjes, gezellige Voorleesfeestjes, mini-workshops en een ‘Rad van Voortuin’ waar je leuke prijzen kunt winnen. Van 10.00 tot 15.00 uur kan jong en oud ontdekken hoe we samen ons leven duurzamer, gezonder en gelukkiger kunnen maken. 

Zaaien voor de toekomst 

Patricia Lärche en Dewi Visser, beiden programmacoördinator voor het Huis van Duurzaamheid organiseren de tweede editie van de markt met 25 samenwerkingspartners. Patricia: “Het thema voor dit jaar is Zaaien voor de toekomst. Elke kleine of grote stap richting een duurzamere leefstijl is een investering in morgen. Op de markt vind je kramen met eetbare planten voor je tuin, lokale streekproducten, bijenhotels, duurzame huishoud- en verzorgingsproducten, boeken over ecologisch moestuinieren en nog veel meer.” 
 
Dewi: “In de pop-up store met tweedehands kleding kun je gezellig komen shoppen en je kapotte kleding laten maken. Neem een plattegrond van je tuin mee (schaal 1:50) als je gebruik wil maken van de gratis schetsservice voor een klimaatbestendige tuin. Of laat je adviseren over energie besparen, duurzaam verbouwen en subsidieregelingen van de gemeente.” 

Groene inspiratie voor jong en oud  

Bij de kraampjes krijg je tips om minder afval te produceren, vaker vegetarisch te eten en je leefomgeving te vergroenen. Voor de kids zijn er leuke activiteiten, zoals zaadbommen maken, yoga en schminken. Genieten van livemuziek en overheerlijke hapjes en drankjes kan die dag in KADE 10. 

Vrijwilligers gezocht 

Meewerken aan dit leuke evenement? Meld je via de website van de Bibliotheek aan als vrijwilliger om te helpen met opbouwen en afbouwen, catering, assisteren bij workshops, toezicht houden, fotograferen, enz.  

Meer informatie 

Op zoek naar inspiratie voor een toekomstbestendige leefstijl? Bezoek de Groene inspiratiemarkt! De markt en alle inloopactiviteiten zijn gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Inschrijven voor activiteiten kan op de markt zelf. Kijk voor meer informatie op de website www.bibliotheekrijnenvenen.nl/inspiratiemarkt