©Archief

Zaterdag 9 oktober speelden de waterpoloërs van het Nieuwkoopse De Plas heren 1 in het koning Willem Alexander bad in Hoofddorp. ZPCH won met 17-13.

De wedstrijd begon met een snel tegendoelpunt. Maar topscoorder Thijs Valstar maakte even snel de gelijkmaker met een prachtige backhand van de midvoor positie. Beide ploegen bleven scoren, Valstar maakte de 2-2 en kort daarna maakte ZPCH alweer de 3-2. Na een minuut maakte Rowin Esser de gelijkmaker en veranderde de stand in 3-3. Peter Vork maakte een U20 waardoor ZPCH een man meer had en in een makkelijke overtal situatie wist te scoren, 4-3. Brian van Eijk wist de 4-4 te maken vlak voor rust.

In de tweede periode kwam er al snel een doelpunt van De Plas door Tim van Tongeren, 4-5. Twintig seconden later maakte Janko van der Haak en overtreding en kreeg een U20 waardoor ZPCH een man meer had. Helaas wisten de Hoofddorpers daaruit te scoren wat de stand op 5-5 bracht. ZPCH kreeg door de gelijkmaker meer zelfvertrouwen en liep uit naar 9-5. Door een time-out kwam de focus terug bij De Plas. Valstar maakte de 9-6. Het fluitsignaal ging voor het einde van de tweede periode. Twee minuten rust voor beide teams.

Frustratie

In de derde periode scoorde ZPCH het eerste doelpunt, 10-6. Zeven seconden later wist Valstar zijn vierde doelpunt te maken en werd het 10-7. De frustratie was hoog bij ZPCH waardoor er twee uitsluitingen kwamen en een strafschop, tot frustratie van de ZPCH-coach die daardoor een gele kaart kreeg. Janko van der Haak scoorde de strafworp en bracht de stand op 10-8.

Ruim en minuut daarna wist ZPCH te scoren en bracht de stand op 11-8. Greig Bannatyne worstelde zich los van de tegenstander en maakte een prachtig doelpunt, 11-9. ZPCH scoorde weer, 12-9. Valstar zag het team in elkaar zakken dus gooide er nog een schepje bovenop, 12:10. ZPCH wist het even niet meer en maakte daarop een zware overtreding met een U20 tot gevolg. De Plas kwam in een manmeer-situatie die het team mooi wist uit te spelen met en prachtig doelpunt van Emil Hoogstad. De derde periode eindigde op 12-11.

De Plas startte sterk in de vierde periode. Van der Haak maakte de gelijkmaker, 12-12. Het zorgde voor concentratieverlies bij De Plas. ZPCH profiteerde daarvan en scoorde het ene na het andere doelpunt. De ploeg liep zelfs uit tot 17-12. Hoogstad wist nog een laatste treffer te maken, maar verder dan 17-13 kwam de Nieuwkoopse ploeg niet.