De Waterlanders Jubileumcommissie v.l.n.r. Rolf, Rosalien, Mark, Tieme, Edwin, Kelly en Maarten. 

Nieuwkoop – In het weekend van 9 en 10 juni is het groot feest bij Volleybalvereniging Waterlanders in Nieuwkoop. Dan viert de vereniging haar vijftigjarig jubileum. De jubileumcommissie is ruim een jaar geleden voor het eerst bij elkaar gekomen en daarna gestart met alle voorbereidingen. De vereniging viert dit heugelijke feit niet alleen met haar eigen leden en oud-leden maar geeft op zaterdagavond 10 juni een uitzonderlijk groot feest in Sporthal de Steupel waar ook niet-volleyballers een kaartje voor kunnen kopen. Zo hoopt de vereniging te laten zien dat ze bij Waterlanders niet alleen aardig kunnen volleyballen maar ook heel goed zijn in het organiseren van leuke feestjes. 

Het jubileumweekend start vrijdagavond 9 juni met een reünie die feestelijk wordt geopend door de Burgemeester van Nieuwkoop. “De aanmeldingen daarvoor stromen nu binnen. We moeten het exacte aantal nog even afwachten maar als het allemaal past dan vindt de reünie plaats in het Grand Café. Mochten we nu heel veel aanmeldingen binnenkrijgen – vooraf aanmelden is namelijk een must – dan moeten we overwegen om de reünie te houden in de zaal”, aldus Tieme van den Haak van Waterlanders. Op zaterdagochtend zijn er voor de jongste leden van de vereniging beachvolleybal clinics. “We toveren de parkeerplaats van De Steupel om tot een heus beachvolleybalcourt met drie velden. Erg leuk zodat ook alle ouders kunnen komen kijken”, zo geeft Rosalien Streng van Waterlanders aan. In de middag organiseert de vereniging een 4×4 beachvolleybaltoernooi. “Er komt dan ook een stormbaan voor de kinderen en we hebben voldoende eet- en drinkmogelijkheden. Alle opbrengsten daarvan komen uiteraard ten goede aan de vereniging”.  Je kunt een team van vier personen aanmelden via het aanmeldformulier op waterlanders.nl/50jaar. De inschrijfkosten bedragen vijftien euro per team. 

Groot feest in de sporthal 

Op zaterdagavond organiseert Waterlanders een Guilty Pleasure Party in de grote zaal van de sporthal. “Dat is wel uniek hoor en alweer even geleden dat daar een groot feest door de Waterlanders is georganiseerd. We hebben een leuke line up met QMusic Het Foute Uur, 90’s DJ Jurgen en de Nieuwkoopse DJ’s Mello en Eijsco”, aldus Mark Hoogendoorn die samen met Rolf Karlsson verantwoordelijk is voor dit grote event. Zo’n event organiseren is overigens niet mogelijk zonder de hulp van de vele vrijwilligers die Waterlanders heeft. “Gelukkig hebben we heel veel aanmeldingen gekregen voor het helpen bij de op- en afbouw, de muntjesverkoop, het achter de bar staan en alle andere werkzaamheden die komen kijken bij zo’n groots jubileumweekend. Dat zorgt voor een groot saamhorigheidsgevoel waar we bij Waterlanders heel trots op zijn”, aldus Rolf Karlsson. Kaarten voor de Guilty Pleasure Party zijn te koop via justtickets.nl.