Warm welkom voor Sinterklaas in Nieuwkoop VIDEO

Nadat Sint in het Grote Pietenhuis al veel gemeentes had ontvangen, ging de Sint het land in om verschillende dorpen en steden te vereren met een bezoek. Hij kwam ook naar Nieuwkoop. Ontving Sint de burgemeester van gemeente Nieuwkoop bij het Pietenhuis, in Nieuwkoop ontving de burgemeester de Goedheiligman op het Reghthuysplein.

ZIE OOK:
Burgemeester en Jetze Plat bezoeken Sint in Grote Pietenhuis

Vol verwachting stonden de kinderen gistermiddag bij de haven te wachten tot de grote kindervriend zou arriveren. Een paar pieten waren vooruitgegaan en zongen en dansten iedereen vast warm.

Gejoel en gejuich klonk toen de twee boten met in de voorste boot Sinterklaas en de boot erachten een heleboel pieten in het zicht kwam. De kinderen begonnen nog harder te zingen en de regen voelde niemand meer. Na heel veel zwaaien en een wandeling over het Reghthuysplein nodigde burgemeester Robbert-Jan van Duijn Sint Nicolaas uit om op het bordes voor het Reghthuys te komen staan. Onderwijl klonk muziek. De burgemeester verwelkomde Sint en zijn pieten en was blij dat het gelukt was naar Nieuwkoop af te reizen. De Sint was op zijn beurt blij dat zo veel kinderen hem stonden op te wachten. 

Afscheid

De speaker maakte bekend dat het feest in De Steupel vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet kon doorgaan, maar dit maakte het feest op het Reghthuysplein er niet minder om. Vele liedjes en mooie woorden later was het tijd om afscheid te nemen van de Sint. Hij stapte in een oldtimer waarna alle kinderen en hun ouders hem zingend uitzwaaiden. Vervolgens mochten alle kinderen een cadeautje halen bij de muziekwagen.

Zo werd het, ondanks de regen, een prachtig onthaal. En zoals de burgemeester zei: “We hebben een voorbeeld genomen aan een meisje dat bij mij op het bordes kwam staan. Zij zei ‘Het is niet erg om een beetje nat te worden, we zijn niet van suiker.”

We ontvingen nog wat foto’s:

©Hans Middelkoop
©Hans Middelkoop
©Anneke van Ommeren
©Anneke van Ommeren
©Margo Hardus
©Margo Hardus
©Margo Hardus
©Margo Hardus
©Margo Hardus
©Margo Hardus

nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?