VIDEO Vrijwilligersprijzen 2020 voor Jacco Domburg en Tim van Tongeren

Foto: Wethouder Gerben van Duin overhandigt Jacco Domburg zijn prijs. ©Gemeente Nieuwkoop

Tijdens de digitale nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Nieuwkoop is bekendgemaakt wie de vrijwilligersprijzen 2020 hebben gewonnen. De beeldjes zijn voor Jacco Domburg en Tim van Tongeren. De prijzen zijn op 29 december uitgereikt door wethouder Gerben van Duin.

Jacco Domburg. (Foto: Gemeente Nieuwkoop)

Jacco Domburg uit Zevenhoven is gekozen tot vrijwilliger van het jaar 2020. De Zevenhovenaar ontvangt de prijs vanwege zijn veelzijdige inzet bij SV Zevenhoven als barmedewerker, bouwcommissie, leiding voetbalkamp en -sportdag en het organiseren van de pubquiz); voor de Mudrun als mede-initiatiefnemer en -uitvoerder; voor zijn inzet in de Dorpsraad als bestuurslid en voor zijn inzet bij de Protestantse Kerk van Nederland als leiding van de jeugdclub, het organiseren van jeugdevenementen en het helpen bij beamer-diensten en livestreams.

Met de keuze voor Domburg spreekt het Comité Vrijwilligersprijs Nieuwkoop haar waardering uit voor de inzet van alle vrijwilligers die de gemeente Nieuwkoop rijk is.

Jeugdvrijwilliger

Tim van Tongeren en wethouder Gerben van Duin. (Foto: Gemeente Nieuwkoop)

Als jeugdvrijwilliger van 2020 is Tim van Tongeren uit Nieuwkoop gekozen. Ook Tim werd op 29 december op zijn woonadres verrast door wethouder Gerben van Duin.

Tim ontvangt de prijs, omdat hij sinds twee jaar trainer/coach is van de jeugdleden van zwemvereniging De Plas. Hij weet de jeugdleden enthousiast te maken voor deelname aan waterpolowedstrijden en trainingsavonden.

De Nieuwkoper staat symbool voor al de jeugdvrijwilligers in de gemeente zonder wie de vele verenigingen en clubs niet zouden kunnen floreren.

Wethouder Gerben van Duin bezocht beide vrijwilligers op hun huisadres. Aan Domburg overhandigde hij het, inmiddels fameuze, bronzen beeldje Chapeau én een boeket bloemen. Ook Tim kreeg bezoek van de wethouder en kreeg een mooi glazen beeldje en een stimuleringsprijs van 250 euro. Tim mag zelf beslissen naar welke Nieuwkoopse vereniging(en) het bedrag gaat. Het bedrag mag hij aan één vereniging geven, maar hij kan het ook verdelen over meerdere verenigingen.

Filmpje

Gemeente Nieuwkoop maakte een video van de uitreiking van de prijzen: 

Lees ook: Wie verdient de Vrijwilligersprijs in de Gemeente Nieuwkoop?


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?