Voor de tweede keer wordt in gemeente Nieuwkoop ‘Heel Nieuwkoop Bakt’ georganiseerd. Op twee plaatsen zijn voorrondes. De finale is later dit jaar, waarschijnlijk in de meivakantie.

De eerste voorronde is dinsdag 1 maart bij Stichting !Triggr aan de Middelweg in Ter Aar – aanmelden kun je hier. De tweede voorronde wordt woensdag 2 maart gehouden in het wijkpunt van Tom in de Buurt aan de Maarten Freeke Wijhe in Nieuwkoop – aanmelden kun je hier. Inschrijven kan voor twee categorieën: 10 tot en met 17 jaar en vanaf 18 jaar.

Het thema is ‘Feest voor Iedereen’. Met jouw taart beantwoord je de vraag: Wat doet jou aan een feest denken? Je mag bakken wat je wilt; een taart, een cake, cupcakes, cakepops, noem maar op. De bakwerken kunnen naar één van de voorrondeplaatsen worden gebracht. Daar beoordeelt een jury welke drie taarten/bakwerken (per leeftijdscategorie) naar de finaleronde gaan. Het inleveren is mogelijk tussen 15:00 en 17:00 uur, om 17:30 uur maakt de jury de uitslag bekend.

Voorwaarden

Je baksel moet passen binnen 30 bij 30 cm. Het maakt niet wat voor baksel het wordt. Het mag een taart worden, maar ook cupcakes of cake. Indien je kleine cakejes maakt, moet je er minstens acht maken. De jury bekijkt en proeft alle inzendingen en maakt op de locatie direct haar oordeel bekend. De jury kijkt vooral naar originaliteit en creativiteit. En de smaak is natuurlijk belangrijk.

Finale

De finale is later dit jaar. Alleen de beste drie per categorie per locatie gaan door. Er zijn een paar leuke prijzen te winnen. Heb je vragen of wil je je aanmelden, mail naar jong@nieuwkoop.nl  of info@triggr.nu  of bel/whatsapp naar 06-47080932 (Wendy van Jong in Nieuwkoop) of 06-23071268 (!Triggr).

www.triggr.nu