Het team TuTutjes dat de prijs voor mooiste outfit won. ©Pim Bakker

Een bont gezelschap verzamelde zich zaterdagavond 19 maart iets voor zevenen bij de wedstrijdtafel in Grand Café de Steupel in Nieuwkoop. Volleybalvereniging Waterlanders organiseerde – na twee jaar uitstel vanwege alle coronamaatregelen – eindelijk weer een gezellig volleybaltoernooi, het Blacklight Matter toernooi

Er was volop animo met in totaal 23 teams. Het was voor velen best wel weer even wennen zo met z’n allen in een goed gevulde sporthal en café. Toch voelde het al snel weer als vanouds. Want tussen de wedstrijden door was er alle gelegenheid om gezellig een drankje te drinken, de tactieken te bespreken en met licht even te bekijken wie er zoal meededen. De zaal zelf was namelijk volledig donker.

Opvallende outfits

De grote zaal van sporthal De Steupel was met tien blacklightlampen verlicht en de lijnen en de netten waren met witte papiertjes afgeplakt. De teams waren vooraf geïnstrueerd door de wedstrijdleiding om in opvallende (of juist niet) outfits het veld te betreden. Daar was ook dit jaar weer goed gehoor aan gegeven. De prijs van de mooiste outfit ging naar Team TuTutjes. Deze dames – ook volleyballend bij Waterlanders – hadden zich opvallend gekleed in neon tutu’s en shirts.

Niet alleen leden van volleybalverenigingen waren uitgenodigd voor het toernooi, ook niet-volleyballers mochten zich aanmelden. “We hebben enorm ons best gedaan om het event ook bij andere sportverenigingen te promoten. Bij de voetbal bleef ik het maar benoemen, ze werden er haast gek van. Maar het is toch mooi gelukt. We hadden plek voor maximaal 24 teams, dat aantal hebben we op één na gehaald. Het is echt leuk om te zien dat er nu dan ook zoveel voetballers meedoen. Maar ook veel waterpoloërs en hockeyers hebben zich aangemeld”, vertelt een trotse Lotte van der Zon van de Waterlanders Evenementen Commissie.

Winnaar FC Bert Boers II

De teams konden zich aanmelden voor deelname aan de prestatie- of recreatiepoule. Na vijf potjes van elk twaalf minuten werd in de recreatiepoule duidelijk wie er een kruisfinale mocht spelen. Opmerkelijk genoeg werd in beide poules gewonnen door teams bestaande uit voetballers. In de recreatiepoule was dat ‘Ontbijt op Bert’ en in de prestatiepoule won ‘FC Bert Boers II’. Dat team (en ‘FC Bert Boers I’) had voor de gelegenheid nieuwe Ajax-shirts besteld met achterop de naam van hun assistent-trainer Bert Boers. “Bleken we hem toch niet goed genoeg te kennen”, zo lichtte de aanvoerder lachend tijdens de prijsuitreiking toe. “Waren we even vergeten dat Bert natuurlijk voor PSV is.”

Waterlanders feestjes

Het was de eigenaar van het grand café en tevens toernooisponsor Ed van den Helder wel opgevallen dat de niet-Waterlanders leden in de meerderheid waren. “Het was echt weer vanouds gezellig druk. Fijn dat dit weer mogelijk is na al die tijd. En zo ziet iedereen maar mooi dat ze bij Waterlanders echt leuke feestjes kunnen organiseren.”