Vierdaagse van burgemeester opgeknipt ‘om zoveel mogelijk mensen de kans te geven’

vierdaagse burgemeester nieuwkoop

De route van de alternatieve wandelvierdaagse van burgemeester Robbert-Jan van Duijn is opgeknipt in verschillende etappes. Dit heeft gemeente Nieuwkoop besloten om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om mee te lopen. Van Duijn kwam op het idee om een alternatieve vierdaagse te lopen in de gemeente Nieuwkoop, gezien de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar vanwege het coronavirus niet doorgaat.

De gemeente Nieuwkoop en burgemeester Robbert-Jan van Duijn riepen inwoners op om met hem mee te lopen, was eerder te lezen in deze krant. Op 21 juli begint de vierdaagse van de burgemeester en zal hij elke dag 25 kilometer gaan lopen. Op 21 juli loopt hij van Vrouwenakker naar Woerdense Verlaat. Op 22 juli loopt hij van De Meije naar Langeraar, een dag later van Ter naar Nieuwveen. Hij sluit de Vierdaagse af van Woerdense Verlaat naar Langeraar.

Van Duijn kwam op het idee voor een alternatieve vierdaagse toen hij een rondje door de gemeente liep. “Naast dat wandelen en bewegen erg goed is voor de gezondheid is het voor mij ook een leuke manier om zowel jullie als de gemeente nog beter te leren kennen”, aldus de burgemeester. De burgemeester kijkt uit naar de gesprekken en verhalen onderweg van mensen die met hem meelopen. Ook denkt hij plekken te gaan zien waar hij nog nooit eerder is geweest.

ZIE OOK

Burgemeester vraagt inwoners mee te lopen met alternatieve vierdaagse in Nieuwkoop

Meelopen met de burgemeester? Dat kan voor vijf of tien kilometer. De gemeente Nieuwkoop heeft hiervoor een speciaal inschrijfformulier op haar website, die hier te vinden is. De gemeente laat weten dat er ook tijdens het wandelen rekening gehouden wordt met de anderhalve meter afstand maatregel. 


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?