VIDEO Nieuwjaarsduikje in Nieuwkoop

Een groep dappere jongeren heeft vanmiddag een verfrissende nieuwjaarsduik genomen bij Strand Zomer.

De ongeveer tien jongens en twee meiden waren de afgelopen dagen spontaan op het idee gekomen. Na hun sprint het koude water van de Nieuwkoopse Plassen in, wisten ze niet hoe snel ze het koude water weer uit moesten komen. Nu was de buitentemperatuur van 4 graden natuurlijk ook niet bepaald hoog.

Eén deelnemer bikkelde wat langer door, die bleef nog even pootje badend in het water staan. De 19-jarige Danny uit Ter Aar noemde de duik dan ook “Zeer verfrissend”. Al zei hij ook: “Mijn tenen waren wel aardig bevroren.” Een warme douche kwam als geroepen.

Het is overigens niet de eerste keer dat in Nieuwkoop een nieuwjaarsduik werd georganiseerd. Vanaf 2016 wordt er elk jaar (een evenement aangemaakt op Facebook. Initiatiefnemers van deze duik, Lucinda Christiane Lekkerkerker en Kees Blom, doken op Nieuwjaarsdag 1 januari, samen met nog zo’n tien bikkels ook weer het koude Nieuwkoopse water in. Een filmpje van deze duik is te bekijken op onze Facebookpagina onder ons artikel. 

 


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?


2 reacties op “VIDEO Nieuwjaarsduikje in Nieuwkoop”

  1. Hallo Joyce, bedankt voor je reactie. Zij wees ons hier inderdaad op, op Facebook. Zojuist het artikel hiermee aangevuld.

Comments are closed.