VIDEO Jeugd maakt met graffitiworkshop panelen voor Slootkunst expositie

Druk in de weer met het maken van een eigen graffitikunstwerk. ©Nieuwkoop750

Jong in Nieuwkoop riep jeugd tussen de 10 en 18 jaar op om mee te doen aan een Graffitiworkshop op de skatebaan in Ter Aar. Gisteren kwamen zo’n vijftien tieners af op de oproep en gingen enthousiast met spuitbussen aan de slag.

Jong in Nieuwkoop had geregeld dat Moris, een ervaren graffitikunstenaar, een handje hielp tijdens de workshop. Hij gaf tips en maakte hier en daar een beginnetje op de houten panelen, waarna de jongeren zich konden uitleven met spuitbussen in allerlei kleuren. Het gemak waarmee Moris een paar ‘strepen’ op het paneel zette, getuigde van ervaring. “Ik doe dit al dertig jaar”, liet hij dan ook weten.

De panelen die de jongeren tijdens de workshop gemaakt hebben, zijn vanaf mei te zien tijdens de expositie ‘Slootkunst – Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’.

Nieuwkoop 750

Nieuwkoop 750 Jaar zou een groot feest worden. Vorig jaar al. Toen kwam corona, het feest werd een jaar opgeschoven. Maar ook dit jaar is corona spelbreker. Gelukkig is ‘Slootkunst – Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’ een project wat prima coronaproof georganiseerd kan worden. De kunstroute, die van 8 mei tot en met 1 oktober met de benenwagen te nemen is, is ongeveer 1,5 kilometer lang. Het brengt de expo-bezoekers langs tientallen werken in de Ringsloot die loopt vanaf het Kennedyplein tot aan het Reghthuysplein in Nieuwkoop.

Het aantal ingeleverde panelen is de honderd al ver gepasseerd en nog altijd kunnen mensen zich aanmelden om ook een paneel of een vlot te maken voor de expositie die letterlijk in een sloot is. 

LEES OOK
Slootkunst Nieuwkoop maakt het al 750 jaar: “We kunnen zeker 150 panelen kwijt dus doe ook mee”


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?