Vanavond: Online infobijeenkomst coöperatieve windmolens Holland Rijnland

De Watergeuzen bij Zoeterwoude. ©Winand Stut

Regiocoöperatie Rijnland Energie verzorgt vanavond om 20:00 uur een online informatie- en kennismakingsbijeenkomst voor inwoners van de regio die overwegen mee te participeren in de aankoop van de twee windmolens bij Zoeterwoude. Er wordt al druk ingetekend op de participaties. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst is niet nodig, inloggen kan via deze zoomlink.

LEES OOK:
Koop een stukje windmolen van Holland Rijnland

De aankoop van de windmolens door een bewonerscoöperatie is een unicum in Holland Rijnland. De regio kent nog geen andere voorbeelden van bewoners die op deze manier het heft in eigen hand nemen. Er is gekozen voor een coöperatieve opzet om inwoners medezeggenschap te geven over de energieproductie in hun eigen omgeving. Ook wil Rijnland Energie dat de winst uit de verkoop van de stroom ten goede komt aan mensen in de regio. De coöperatie verwacht op deze manier meer duurzame energieprojecten te kunnen opzetten en de energietransitie te versnellen.

Rijnland Energie

Rijnland Energie Coöperatie U.A. is een energiecoöperatie voor Holland Rijnland. De coöperatie, opgericht door een groep inwoners, is een samenwerkingsverband van lokale coöperaties. Door samen te werken, willen de coöperaties de invloed van bewoners op zon- en windprojecten vergroten, grotere, gemeentegrensoverstijgende projecten uitvoeren en daardoor meer duurzame energie in de regio opwekken.

www.rijnlandenergiecooperatie.nl/watergeuzen


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?