Vanaf februari neemt Cyclus oude groene containers in

groene container gemeente nieuwkoop cyclus

Foto: Ter illustratie, © Pixabay

Binnenkort behoren de oude groene minicontainers tot het verleden: vanaf februari zal Cyclus deze innemen. Volgens de gemeente Nieuwkoop is het oneerlijk dat sommige inwoners een oude minicontainer gratis blijven aanbieden, gezien een extra nieuwe mini-container geld kost. Eerder ontvingen inwoners van de gemeente een nieuwe GFT+E minicontainer.

In de nieuwe GFT+E minicontainer – te herkennen aan de grijze romp met het groene deksel – mogen naast groente, fruit en tuinafval, ook etensresten gedeponeerd worden. “Het is goed om dit gescheiden in te leveren: van gft kan compost en biogas gemaakt worden. Gooi etensresten, zoals schillen en botjes en snoeiafval daarom in de GFT+E bak”, aldus gemeente Nieuwkoop.

Bekijk ook: Nieuwkoop Afvalkalender 2020

Alle inwoners van de gemeente ontvingen deze minicontainer, maar toch zijn er nog inwoners die – waarschijnlijk als tweede container – oude groene containers nog aan de weg zetten. Volgens de gemeente oneerlijk, waardoor deze door Cyclus ingenomen worden: “Vanaf februari leegt Cyclus deze containers en neemt ze in. Dit doen we omdat een tweede minicontainer geld kost”.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?