Robbert Tigchelaar, oprichter van De Nieuwkoper, richtte ook Vacuumtester.com op.

Stofzuigerplatform Vacuumtester.com ondersteunt Stichting Repair Café. Lezers worden geïnformeerd over Repair Cafés bij hen in de buurt als hun stofzuiger kapot is. Hiermee wil de onafhankelijke stofzuigersite het onnodig weggooien van stofzuigers tegengaan en een klimaatsteentje bijdragen.

Elke dag worden er stofzuigers weggegooid die hoogstwaarschijnlijk nog gerepareerd hadden kunnen worden. Dat is niet alleen zonde voor je portemonnee, het is ook niet goed voor het milieu. Veelvoorkomende stofzuigerproblemen kunnen namelijk in veel gevallen eenvoudig opgelost worden. 

Vacuumtester.com is een initiatief van Bram en Rob Tigchelaar, oprichters van De Nieuwkoper. De heren krijgen via hun website geregeld vragen over problemen met stofzuigers. “Van een stofzuiger die opeens veel lawaai maakt tot een stofzuiger die helemaal niet meer zuigt”, vertelt Rob. Het probleem is vaak eenvoudig te verhelpen, maar op afstand ondersteunen bij een reparatie is lastig. “We hebben verschillende gidsen geschreven met hulp bij stofzuigerreparaties, maar even meekijken kan natuurlijk niet.”

Vacuumtester ging op zoek naar een partij die mogelijk ondersteuning zou kunnen bieden bij het repareren van stofzuigers die nog prima mee kunnen. Stichting Repair Café kwam al snel voorbij als de ideale partner.

Repair Café

Stichting Repair Café organiseert gratis bijeenkomsten om samen apparaten te repareren. Op locatie is gereedschap en materiaal aanwezig om aan de slag te kunnen. Ook zijn er reparateurs aanwezig met verschillende vaardigheden om te ondersteunen bij reparaties.

“Stofzuigers zien we heel vaak”, vertelt Martine Postma, die het Repair Café-concept in 2009 bedacht en sindsdien wereldwijd verspreidt. “Ze staan al jaren in de top 3 van meest populaire producten in het Repair Café. Onze vrijwilligers hebben veel ervaring met allerlei stofzuigerproblemen. In veel gevallen kunnen die goed verholpen worden. Kom dus vooral langs als jouw stofzuiger een mankement heeft.”

Op de website van vacuumtester wordt er op verschillenden relevante plekken verwezen naar de website van Repair Café. Hiermee attendeert vacuumtester lezers op de mogelijkheid om de stofzuiger te laten repareren. Daarnaast leverde vacuumtester een financiële partnerbijdrage.

Repair Cafés Nieuwkoop

In de gemeente Nieuwkoop zijn er twee Repair Cafés, beide georganiseerd door Gilde Nieuwkoop.

In Nieuwkoop is elke derde maandag van de maand een Repair Café in de bibliotheek in Kaleidoskoop aan De Verbinding. Het café is van 14:00 tot 16:00 uur.

In Ter Aar is het Repair Café elke vierde maandag van de maand in de bibliotheek in IKC de Vaart, ook van 14:00 tot 16:00 uur (tijdelijk gestopt).

Informatie: repaircafe@gildenieuwkoop.nl.

One Comment on “Vacuumtester en Repair Café trekken samen op: “Minder stofzuigers weggooien””

  1. Goed initiatief! Ik heb recentelijk mijn stofzuiger laten repareren die niets meer deed. Ik kon hem door de manier waarop de stofzuiger in elkaar zat zelf niet open maken.
    De relatie café heeft hem voor gegrepareerd.

Comments are closed.