De kunstenaars die hun werken tentoonstellen, bemannen ook bij toerbeurt de winkel. ©De Kunstwinkel

Al enige weken is op de Dorpsstraat 103 in Nieuwkoop een nieuwe winkel gevestigd. De Kunstwinkel is als initiatief voortgekomen uit het project ‘Hart voor Kunst’. Begonnen als pop-up store heeft het zich inmiddels ontwikkeld tot een volwaardige kunstwinkel.

Dertig kunstenaars uit de gemeente Nieuwkoop hebben zich verenigd in het collectief De Kunstwinkel. Zij stellen niet alleen hun creaties tentoon, maar bemannen ook bij toerbeurt de winkel. Een leuke gelegenheid om de kunstenaars in persoon te ontmoeten.

De kunstwinkel biedt een scala aan werken. Diverse schilder- en tekentechnieken, abstract en figuratief, keramiek, houtdraaiwerk, textielkunst, beeldhouwen en poëzie. Betaalbare en duurdere werken, maar ook kaarten en gebruiksvoorwerpen gerelateerd aan kunst zijn er te vinden.

Elke maand wordt de gehele collectie vernieuwd, zodat er steeds weer nieuwe kunstwerken zijn.

Ontmoetingsplek

De Kunstwinkel streeft ernaar om een ontmoetingsplek te worden voor mensen die zelf kennis willen maken met verschillende kunstvormen. Dit wordt gestimuleerd door het organiseren van workshops en projecten. Laagdrempeligheid staat hoog in het vaandel.

“Kunst, bereikbaar voor iedereen” – Ivonne Rietbergen

Voor iemand die op zoek is naar een origineel cadeau, is De Kunstwinkel de aangewezen plek. Maar zomaar binnenlopen en een kijkje nemen is even belangrijk.

De Kunstwinkel is te vinden aan Dorpsstraat 103. ©Kunstwinkel
Openingstijden

De Kunstwinkel is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur. Zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. Op de zondagen dat er een expositie in het Reghthuys is, is de kunstwinkel ook open van 13:00 tot 16:00 uur. Informatie is op te vragen via info@dekunstwinkel.com.

http://dekunstwinkel.com (in aanbouw)