Op 22 oktober 2022 zal de landelijk bekende Ierse Swingfolkband UNICORN komen optreden in het Reghthuys  te Nieuwkoop.

Keltische folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes. Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel – een optreden van Unicorn laat de toehoorders nooit onberoerd. De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Maar laat niemand zich in de luren leggen door het schijnbaar achteloze gemak waarmee de band zich op het podium presenteert, achter die vrolijke façade gaan muzikanten schuil die elkaar ragfijn aanvoelen.  

Aanjagers van het Ierse folk spektakel zijn accordeonist Martien Tijburg en gitarist John Kuiper, het duo vormt inmiddels al 23 jaar het kloppende hart van Unicorn.  Leadzangeres Renske den Uil en violiste Karin Bakker maken het team compleet. Ierse en Schotse traditionals  worden eigenwijs ingekleurd, maar zij stappen net zo makkelijk over op verwante genres als Bluegrass of Jiddische muziek. Het zal dus een aanstekelijk optreden worden met folk en fun. 

UNICORN is een bekende naam in de folkwereld. en behoort  tot de top aangaande wat Nederland aan semi professionele folk muziek te bieden heeft. Ook internationaal wordt de band veel gevraagde op zomerfestivals (o.a. Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Polen).  

De Muziekcommissie van het Reghthuys heet u van harte welkom op 22 oktober 2022 in ’t Reghthuys om 20.00 uur. (zaal open 19.30 u). Toegangsprijs: leden € 15 / niet-leden € 18 / jeugd € 5. Reserveren:  bij Wanda den Besten op e-mail: muziek@reghthuys-nieuwkoop.nl of bel naar 06 42753133.