Tweede Hart voor Kunst: Meer kunst, meer locaties en een pop-up galerie

Een aantal werken dat te zien is in Hart voor Kunst.

Hart voor Kunst komt terug. Van 24 juli tot en met 29 augustus is de tweede editie van het kunstevenement. Naast in Nieuwkoop is kunst te zien in Langeraar en Noorden.

Vijftig kunstenaars hebben zich aangemeld. De kunst wordt getoond in etalages van winkels en bedrijven en daar waar geen etalageruimte beschikbaar is, in de winkel. “Zo brengen we in een vrij toegankelijke expositie de kunst dicht bij de mensen en tonen we al het talent in de gemeente”, vertelt Soley Omarsdottir van de organisatie.

De kunstvormen lopen uiteen van keramiek, brons, schilderijen, fotografie, etsen, textielkunst en mixed media. “Bijzonder is dat we dit jaar een POP-UP Galerie openen aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop. Hier wordt kunst getoond, verstrekken we informatie en verkopen we kleine kunstzinnigheden, zoals ansichtkaarten, samengesteld uit werken van onze deelnemers.”

Mini-Montmartre in Noorden

Zaterdag 21 augustus wordt het plein in Noorden in Franse sferen gedompeld met een heuse mini-Montmartre waar verschillende kunstenaars live aan het werk zijn. “Dit doen wij in samenwerking met Café de Klinker.”

Zomerkunst

Ook Zomerkunst komt terug. Van 1 juli tot 29 augustus is elke week werk van een kunstenaar of van kunstenaars te bewonderen in het Reghthuys op het Reghthuysplein in Nieuwkoop. In de laatste week exposeren de leden van Kunstkring Nieuwkoop hun werken in het thema ‘Vaart’.

Hart voor Kunst-route

De Hart voor Kunst route slingert zich dit jaar langs de etalages in hartje Nieuwkoop van de Kolfbaan, Dorpsstraat en Reghthuysplein tot de Simon van Capelweg in Noorden waarlangs verschillende ondernemers gevestigd zijn, maar ook door Langeraar. Hier is een Etalagegalerie ingericht en op nog eens drie andere locaties is kunst te zien. Als kers op de taart is er de POP-up galerie in hartje Nieuwkoop op de Dorpsstraat. De route is binnenkort als flyer te vinden op www.hartvoorkunst.jouwweb.nl. Op de Facebookpagina zijn het laatste nieuws en updates te vinden.

Opening

De opening van Hart voor Kunst is op zaterdag 24 juli op het Reghthuysplein door Liselotte van der Zwet onder begeleiding van het koor L’Amuze. Ook zijn er die dag demonstraties.

 

Hart voor Kunst wordt mede mogelijk gemaakt door Culturele Vereniging ’t Reghthuys, de BIZ ondernemers Nieuwkoop en de ondernemers van Langeraar en Noorden


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?