In stijl voor de opening van de expo ‘Back to the Sixties’. ©Jan van den Helder

De besturen van de Stichting de Zevensprong en het Historisch Genootschap Nieuwkoop werken samen met twee exposities in De Zevensprong in Nieuwkoop.

De expositie Schaatsen, Mutsen en Timmergereedschap’ met als aanvulling de ‘Oudhollandse Waterlinie’ was al gestart in januari 2020, maar door corona niet echt van de grond gekomen. Deze expositie wordt opnieuw opgestart in de nieuwe museumruimte.

Het Historisch Genootschap heeft besloten om de expositieBack to the Sixties’ in te richten met de vele spullen die verzamelaar Jan van den Helder rijk is.

In de expositie zijn veel spullen te zien die herinneren aan deze roemruchte periode uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Deze staan tentoongesteld in de museumruimte van het Historisch Genootschap op De Zevensprong.

LEES OOK:
Tentoonstelling bij Historisch Genootschap neemt bezoeker mee terug naar de Nederpop jaren

Zaterdag 24 juli is de combi-expositie geopend.

Openingstijden

Op de woensdagen, zaterdagen en zondagen van 13:00 tot 16:00 uur tot eind november zijn de deuren van beide exposities geopend. Het is mogelijk om de exposities afzonderlijk te bezoeken, maar het is ook, middels een combiticket, mogelijk om een kijkje te nemen op beide locaties.

Restaurant Happerij de Hoeve naast De Zevensprong (Noordenseweg 23 Nieuwkoop) geeft daarbij de bezoekers van de exposities korting op een consumptie bij het tonen van het combiticket.