Trainen met Diabetes bij Bakker & De Vos

Training is zeer effectief voor patiënten met Diabetes Mellitus. Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, heeft hiervoor al enige jaren een speciale trainingsgroep.

Diabetes Type 2 (DM) werd vroeger ook wel ouderdomssuikerziekte genoemd. Bij deze ziekte reageert het lichaam niet goed meer op insuline, het hormoon dat de suikerspiegel in het lichaam regelt. De kans op DM wordt groter bij te weinig lichaamsbeweging, overgewicht, ouder worden, maar soms is het ook onduidelijk waardoor het ontstaat. Tekenen die wijzen op DM zijn onder andere veel dorst, een droge mond, veel plassen en vermoeidheid. Op de langere termijn kunnen er beschadigingen optreden in de bloedvaten en de zenuwen met vervelende complicaties tot gevolg.

Bewegen speelt, naast voedingsadviezen en medicatie of insuline, een grote rol in de behandeling van Diabetes. Helaas wordt aan dit onderdeel lang niet altijd voldoende aandacht besteed. Doel van het meer gaan bewegen, is het ervaren van de positieve effecten ervan en daardoor te komen tot een leefstijl met meer beweging, omdat dit het ziekteverloop van Diabetes op een gunstige manier beïnvloedt.

Trainingsprogramma

Veel diabetespatiënten hebben echter nog weinig ervaring met training. Daarom is speciaal voor deze groep een trainingsprogramma ontwikkeld. Deze groepstrainingen zijn in vaste kleine groepen van zes tot acht patiënten en een groepstraining duurt ongeveer een uur.   De trainingen zijn gericht op gewichtsvermindering, het vergroten van spiermassa, het verbeteren van de conditie, de lenigheid en de houding. Vooraf vindt een uitgebreide intake plaats en het programma wordt halverwege en na afloop geëvalueerd.

Is dit misschien voor jou een optie? Informeer bij huisarts of praktijkondersteuner of neem contact op met Bakker & De Vos in Nieuwkoop of Ter Aar. Bel 0172-575261 of 0172-603195, mail naar info@bakkerendevos.nl of stuur een WhatsApp bericht naar 06-57821791.

www.bakkerendevos.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?