Torenschudders wil nog één keer knallen: Help jij mee?

In de avond doen ieder jaar tientallen boten mee tijdens de Verlichte Botenparade. ©Leny van den Belt

Zaterdag 11 september wordt voor de twintigste- en tevens laatste keer het Torenschuddersfeest georganiseerd. Bedenker van het feest, voormalig burgemeester Onno van Veldhuizen, wilde destijds een groot feest voor alle vrijwilligers uit Nieuwkoop, Noorden en Woerdense Verlaat. Sinds de gemeentelijke herindeling is de term ‘vrijwilligersfeest’ losgelaten, maar het bleef een feest voor Nieuwkopers, met steevast een daverende afsluiter.

Na twintig jaar komt er een einde aan het Torenschuddersfeest. “De reden is niet dat wij er geen zin meer in hebben”, laat de organisatie weten. “Integendeel! Dat er een einde aan komt, is omdat er vanwege het nadelige effect op de natuur, geen vergunning meer wordt verleend voor het afsteken van vuurwerk.
Voor ons is een Torenschuddersfeest zonder vuurwerk geen feest. Dankzij inspanningen van de gemeente hebben we uiteindelijk van de Omgevingsdienst Haaglanden nog één keer vergunning gekregen voor het afsluitende vuurwerk.”

Financiële bijdrage

De Torenschudders organisatie wil daarom deze laatste keer extra groot uitpakken. “Helaas zijn onze financiën daarvoor niet toereikend. Daarom doen we een beroep op u. Wij zouden het erg op prijs stellen als u een eenmalige donatie wilt doen. Elk bedrag, hoe klein of groot ook, is welkom. Hiermee laat u zien dat u twintig jaar hebt genoten van dit feest. Wij hebben het in ieder geval al die jaren met veel plezier voor u georganiseerd.”

Bijdragen kunnen overgemaakt worden op rekeningnummer NL66 RABO 0329075829, t.n.v. Event Center Nieuwkoop.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?