Toch kunst ‘kijken’ bij Hoeve Rijlaarsdam

Moeder Loekie en dochter Roos Rijlaarsdam van Hoeve Rijlaarsdam Galerie & Evenementenlocatie.

Net als alle musea, galerieën en veel winkels is Hoeve Rijlaarsdam in Nieuwkoop sinds de harde lockdown gesloten voor publiek. Maar Loekie en Roos Rijlaarsdam, moeder en dochter en eigenaren van Hoeve Rijlaarsdam, hebben toch een manier gevonden om bezoekers kunst te laten bekijken.

“Wij vinden het heel jammer dat wij u niet mogen verwelkomen op onze hoeve”, spreekt Roos Rijlaarsdam de kijkers toe in het eerste filmpje dat op 8 januari de lucht in ging. “Vandaar dat we het op een andere manier doen en u mee nemen langs de kunst.”

Na dit welkomstwoordje neemt Loekie Rijlaarsdam de kijker mee op een ronde door de galerie langs de schilderijen, beelden en houtsnijwerk die de hoeve rijk is: “We hebben nissen gemaakt, kubussen eigenlijk, om u een hele andere beleving van de kunst te geven”, laat Loekie Rijlaarsdam zien.

Sinds de kick-off lichten moeder en dochter vrijwel dagelijks een kunstenaar én zijn of haar werk uit. Zo kunnen kunstliefhebbers toch kunst kijken, veilig thuis vanaf de bank. Abonneren op het kanaal van Hoeve Rijlaarsdam Galerie & Evenementenlocatie kan op YouTube via deze link.

Hoeve Rijlaarsdam

Hoeve Rijlaarsdam heeft zich ontwikkeld tot een internationaal bekend centrum waar kunst verkocht, bezichtigd, gerestaureerd en getaxeerd wordt. De voormalige boerderij huisvest op dit moment een galerie en een beeldentuin. De galerie biedt plaats aan een unieke collectie werken uit de 19de en 20st eeuw. En in de beeldentuin – twee hectare groot – zijn, normaliter, collecties te bewonderen van fraaie bronzen beelden en bijzondere sculpturen van keramiek en glas.

https://rijlaarsdam.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?