Het begint inmiddels te wennen: we werken zoveel mogelijk thuis, gaan alleen naar buiten als het écht moet en veel ouders zijn veranderd in een parttime docent. Het is goed om zo nu en dan ook even te zorgen voor wat leuke afleiding. Zo kunnen kinderen online een Nieuwkoop 750 jaar certificaat halen en kunnen ouders in beweging blijven met live workouts op social media. De Nieuwkoper zet in dit artikel wat handige tips op een rij voor Nieuwkopers die thuiszitten tijdens deze – bijzondere- coronaperiode.

1. Website Nieuwkoop 750 jaar bron van leuke activiteiten

Hoewel de activiteiten rondom het 750-jarig bestaan van Nieuwkoop in het ongewisse zijn, is de website van Nieuwkoop750 nog steeds een bron van leuke activiteiten voor jong en oud. In een speciale kinderomgeving, just4kids genaamd, kunnen kinderen zelfs een certificaat behalen door quizzen te doen over Nieuwkoop. Maar ook voor ouders is er zat te leren.

2. Haal een frisse neus, maar neem de aangescherpte maatregels wel serieus

Het is natuurlijk ook goed om zo nu en dan een frisse neus te halen. Nu dit gewoon nog mogelijk is, is het wel belangrijk om de aangescherpte corona-maatregelen vanuit het Kabinet en het RIVM wel goed in acht te nemen. Hou minimaal anderhalve meter afstand, ga niet naar buiten als je je verkouden of ziek voelt en weet dat je je niet meer dan met 3 personen tegelijk mag ophouden. Tip: een bootje huren is vanaf april ook gewoon mogelijk, maar wel met gepaste afstanden en extra hygiënische maatregelen.

3. Blijf bewegen en doe mee met live work-outs

Blijf je toch lekker binnen, maar wil je niet alleen maar op de bank zitten en eten laten bezorgen? Dan hebben wij goed nieuws voor je: sportscholen Robey’s Gym en Sportcentrum Nieuwkoop bieden nu ook mogelijkheden om gewoon thuis sportief te blijven. Zo organiseerde Robey’s Gym onlangs een live work-out op Facebook, waar tientallen Nieuwkopers aansloten. Sportcentrum Nieuwkoop biedt op haar beurt sportieve inspiratie via haar website.

4. Verwen jezelf met een lekkere maaltijd van een lokaal restaurant

We moeten natuurlijk ook nog gewoon blijven genieten, helemaal in deze tijd. Eerder zette deze krant alle mogelijkheden voor eten bestellen in Nieuwkoop tijdens de coronaperiode al op een rij. Veel restaurants hebben het zwaar in deze onzekere periode, wat velen van hen heeft doen besluiten om online te gaan bezorgen. Zo bezorgt De Platvis voor het eerst haar snacks en kunnen inwoners van Zevenhoven en Nieuwveen nu ook terecht bij de Nieuwkoopse Mandarin. Hiermee verwen je niet alleen jezelf, maar steun je ook de locale horeca!

5. Nieuwkoopse boeken lezen of oude video’s bekijken

Om het artikel nog even extra toe te spitsen op ons, Nieuwkopers, de tip om interessante Nieuwkoopse boeken te lezen. Genoeg tijd om even stil te staan bij het mooiste dorp van Nederland! We hebben eind vorig jaar een overzicht gemaakt met alle literatuur en boeken over Nieuwkoop die je gewoon online kunt bestellen. Maar ook op Youtube kun je je ogen uitkijken: met name de video’s van Eric Ross zijn een aanrader. Check hieronder bijvoorbeeld oude beelden van Nieuwkoop, anno 1953.

6. Voor kinderen: knutselen en kleuren!

Natuurlijk is knutselen voor kinderen ook altijd groen licht! Ook hiervoor kunnen kids weer goed terecht bij de website van Nieuwkoop 750 jaar; zo zijn er diverse kleurplaten te vinden op de website. Naast het feit dat kinderen hier lekker zoet mee zijn, kunnen ze ook nog eens mooie prijzen winnen. Ook Samen Beter Nieuwkoop initieerde een sympathieke kleurenplaten-actie, waarbij kinderen kunnen kleuren voor opa’s en oma’s.

Meer tips voor thuiszittende Nieuwkopers?

Hoe vermaak jij je op dit moment? Heb jij nog aanvullende tips voor mede-inwoners om deze quarantaine tijd wat gezelliger te maken? Stuur jouw tips naar onze redactie, zodat we samen het artikel compleet maken!