Terug in de Tijd: Dikke Bandenrace in 1957

“De Ronde van Nieuwkoop eind jaren ’50”, schreef Wim van der Weijden een tijdje geleden op de Facebookpagina Nieuwkoop: Toen en Nu.

De foto is van de ‘Dikke Bandenrace’ tijdens het Bruggebuurtfeest. Zijn broers Theo en Nico (op de voorgrond) zijn in een heftige strijd verwikkeld. Uiteindelijk ging broer Antoon er met de winst vandoor. “Het moet in 1957 geweest zijn”, vulde Wim van der Weijden dan ook later aan.

De fietsers racen voorbij over het Zuideinde. “De foto is van de plek waar voorheen de smederij van Wim Verschuur stond, eerder Kranenburg. Inmiddels zijn er vrijstaande huizen gebouwd”, verduidelijkt Van der Weijden de locatie.

Bruggebuurfeest

Het Bruggebuurtfeest bestaat nog steeds. In 1945 werd er in deze Nieuwkoopse buurt al een feestje gevierd. In 1948 werd speciaal voor het Bruggebuurtfeest een buurtvereniging opgericht: Buurtvereniging De Bruggebuurt. Helaas is ook dit jaar besloten om het Bruggebuurtfeest af te gelasten vanwege de coronabeperkingen. “Maar”, lezen we op de Facebookpagina van Buurtvereniging de Bruggebuurt, “wat in het vat zit, verzuurt niet. Volgend jaar maken we er een dubbel knalfeest van.”

EERDER:
Balen: Bruggebuurtfeest 2020 afgelast vanwege corona


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?