Het schilderij ‘Zuidplas Nieuwkoop’ geschilderd door Rinus Blomsteel in maart 1999. ©Aangeleverd

In 1999 legde Rinus Blomsteel de Zuidplas in Nieuwkoop als typisch vergezicht vast. De Nieuwkoopse Plassen met zijn kenmerkende wolkenluchten die ook veel Haagse School schilders naar Nieuwkoop lokte en de bekende watertoren in De Meije die nog altijd zijn prominente plek langs de plas heeft. Olivier Kraan biedt het schilderij te koop aan.

De achterzijde van het schilderij. ©Aangeleverd

Olivier Kraan laat weten dat het schilderij van zijn opa is: “Hij heeft het laten schilderen in maart 1999. Hij kende de schilder, Rinus Blomsteel – het ‘schildersbeest van Rotterdam’ – persoonlijk. Mijn opa is in zijn atelier in Rotterdam geweest om de opdracht te geven om dit schilderij te schilderen.”

Over het schilderij zegt hij: “Het schilderij is van de Zuidplas, waar op de linkerkant aan land een klein (oud) bruggetje te zien is, aan de rechterkant de watertoren en daartussenin een smal grindpad. Het bruggetje bestaat niet meer. Er staat nu een grote metalen brug op die locatie. Het grindpad is geasfalteerd. De watertoren bestaat nog wel.”

De afmetingen van het schilderij zijn 120cm bij 60cm, dit is inclusief lijst. De kosten zijn 500 euro. “Geïnteresseerden kunnen mij bereiken via de e-mail, olivierkraan@gmail.com of mij bellen of WhatsAppen op 06-23316360.”