Burgemeester Robbert-Jan van Duijn heeft zaterdag bewezen dat hij niet alleen over bestuurlijke vaardigheden beschikt, maar ook fysiek zijn mannetje staat. Hij hielp mee tijdens de jaarlijkse NLdoet-dag bij De Zevensprong in Nieuwkoop.

NLDoet stond in het teken van het aanleggen van een pad vanaf de nooduitgang aan de achterzijde van de loopstal, waarin het nieuwe Museum Nieuwkoop komt. Dit gebeurt op initiatief van de Stichting Oudheidkundig Streek en Ambachtenmuseum Nieuwkoop.

Om dit pad te kunnen realiseren, moesten de vrijwilligers meer dan 6 kuub zand kruien naar de achterkant van de loopstal. Zoals op de foto te zien is, hielp de burgemeester actief mee om die berg weg te scheppen en op de juiste plekken te storten.

De berg zand was geheel belangeloos geleverd door de Nieuwkoopse firma Kuijf Grondwerken. Het bestuur van De Zevensprong bedankt de firma hiervoor.

Opknapbeurt terrein

Daarnaast werd de jaarlijkse NLdoet actie aangepakt om het terrein van De Zevensprong een flinke opknapbeurt te geven. De bloembakken werden onder handen genomen en de bankjes geverfd.

Evenals voorgaande jaren zorgde Albert Heijn Nieuwkoop voor soep en broodjes.

“Al met al was het een uiterst zonnige, gezellige en succesvolle dag, mede mogelijk gemaakt door het enthousiaste team vrijwilligers. Het bestuur dankt iedereen voor zijn inzet”, aldus Peter van der Spek.