Succesvolle collecte Brandwondenstichting

De brandweerwagen helpt in de wijk Rietlanden in Nieuwkoop bij het collecteren. ©Ronald van den Helder

Ruim dertig collectanten zijn van 10 tot en met 16 oktober langs de deuren gegaan om geld in te zamelen voor de Nederlandse Brandwondenstichting. In Nieuwkoop is een kleine 3000 euro opgehaald.

Om de inzamelingsactie onder de aandacht te brengen, heeft een kleine collectantengroep hulp gehad van de brandweer van Nieuwkoop. Donderdagavond 14 oktober liep de wijk de Rietlanden uit om te kijken wat er aan de hand was. De brandweer deelde kleurplaten uit en kinderen mochten even plaats nemen in de brandweerwagen. De collectanten konden ondertussen de deuren langs om een bijdrage op te halen.

De Nederlandse Brandwondenstichting besteedt jaarlijks veel geld aan onderzoek om brandwondenpatiënten te helpen. Deze hulp heeft betrekking op lichamelijke zorg voor littekens, maar ook geestelijke zorg na een brandongeval. De Brandwondenstichting zorgt ook voor voorlichting over brandpreventie en het belang van rookmelders in huis.

Opbrengst

In Nieuwkoop is dit jaar 2.994,50 euro opgehaald. Een prachtig bedrag en alle gulle gevers en de collectanten worden bedankt.

Nieuwe collectanten zijn altijd welkom, je kunt je aanmelden via de website van de Nederlandse Brandwondenstichting:

www.brandwondenstichting.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?