Voorzitter Pien Schrama overhandigt een jubileumtijdschrift aan Trees van Eijk en wethouder Gerben van Duin. ©Zonnebloem Nieuwveen

Mevrouw Trees van Eijk en wethouder Gerben van Duin hebben vrijdag 14 januari de eerste jubileumtijdschriften van de Zonnebloem Nieuwveen uit handen van voorzitter Pien Schrama ontvangen. De aftrap van het 50-jarig jubileum van de Zonnebloem Nieuwveen, een lokale afdeling die officieel begon in 1972.

Met het bijzondere jubileumtijdschrift wil de afdeling haar gasten, relaties en inwoners van Nieuwveen meenemen naar het begin. Naar hoe het Zonnebloemwerk in Nieuwveen begon, wat de club doet en voor wie het bedoeld is. Maar liefst vijftig jaar lang zijn er al vrijwilligers die zich actief inzetten voor inwoners uit Nieuwveen die door een lichamelijke beperking of chronische ziekte niet zo makkelijk mee kunnen doen. Door regelmatig op bezoek te gaan bij Zonnebloemgasten en door het organiseren van activiteiten.

Pien Schrama: “We zijn trots op dat wat in de afgelopen vijftig jaar is gedaan, trots op wat we onze gasten anno 2022 kunnen bieden en trots op de leuke reacties die we van onze gasten krijgen. Na een gezellig kopje koffie thuis of op een terras, na een goed georganiseerde dag uit, een zomerse picknick, leuke puzzel of belangstellend telefoontje. In dit tijdschrift komt ons volledige aanbod voorbij, uiteraard vergezeld van leuke plaatjes.”

Feestelijk programma

Voor dit jubileumjaar heeft de afdeling een divers en feestelijk programma samengesteld. Elke maand valt er wat te beleven; vertrouwde én nieuwe activiteiten. Daarnaast gaat het bezoekwerk onverminderd door. Dat alles wordt gedaan met een fijn team Zonnebloemvrijwilligers onder het motto ‘Er kan zoveel meer dan je denkt!’.

Is de Zonnebloem mogelijk iets voor u als nieuwe gast of vrijwilliger? Lees meer over het Zonnebloemwerk in Nieuwveen op www.zonnebloem.nl/nieuwveen en op Facebook. Het bestuur en vrijwilligers van Zonnebloem Nieuwveen gaan er in ieder geval, samen met de gasten, een bijzonder jaar van maken.