Afgelopen zondag vierde de Cultuur Historische Vereniging Ter Aar haar veertigjarig jubileum. Voorzitter Flip Vonk werd in het zonnetje gezet en benoemd tot erevoorzitter. Hij vertelde dat het belangrijk is om door te gaan met de vereniging. Wethouder Tom de Kleer voorziet daarin grote uitdagingen.  

De middag begon met een gezellige borrel met vrijwilligers en (oud-) bestuursleden. Tijdens de viering deed Vonk een onthulling. Twee ereleden mochten namelijk het nieuwe verenigingslogo met bijbehorende vlag onthullen. De Cultuur Historische Vereniging was opzoek naar een nieuw logo en deed daarvoor een oproep. Ontwerper Gert-Jan Pieterse presenteerde het design en lichtte deze toe. Het logo is breed inzetbaar en verbonden met de vorm van het museumgebouw.   

Hierna werd voorzitter Vonk in het zonnetje gezet. Door zijn veertig jaar dienst als voorzitter ontving hij een oorkonde en werd hij benoemd tot ‘erevoorzitter’. Verkleed als dorpsomroeper overhandigde Peter Vos deze oorkonde. Vonk was aangenaam verrast en voor een moment sprakeloos.  

Wethouder Tom de Kleer bedankte de aanwezige vrijwilligers voor hun jarenlange inzet voor de historische vereniging. Als historicus benadrukte De Kleer het belang van dorpsgeschiedenis voor de inwoners. Dorpsgeschiedenis is voor velen nog tastbaar en dit moet worden gekoesterd. Hij voorziet daarin echter grote uitdagingen in de toekomst. De jeugd lijkt bijvoorbeeld minder geïnteresseerd in geschiedenis. Hij wil graag dat scholen meer betrokken raken met de lokale dorpsgeschiedenis.  

 
Tot slot bedankte Flip Vonk de mensen voor hun komst. Hij vindt het belangrijk dat de vereniging blijft doorgaan, ‘’geschiedenis stopt niet maar gaat door’’.