Nieuwveen – Ger Pieterse (62) gaat voor de vierde keer de Nijmeegse wandelvierdaagse lopen. Van 17 t/m 21 juli loopt hij dagelijks 50 km en aan zijn wandelactie koppelt hij meteen ook een goed doel. ‘Ik loop voor de hersenstichting. Doordat de hersenen zo complex en belangrijk zijn, kan het grote gevolgen hebben als er iets misgaat. Vrijwel iedereen krijgt ooit, zelf of in zijn omgeving, te maken met een hersenaandoening.” 

Het is alweer zeven jaar geleden dat Ger de vierdaagse liep. In 2016 voltooide hij de loop en haalde toen 1.100 euro op voor de Alzheimer. Destijds liep hij met een collega, komend jaar wil Ger met schoonzoon Volcmar lopen. Ze zijn allebei  werkzaam in de zorg.

Speciaal voor deze loop heeft Ger zich aangemeld op de sponsorwebsite van wandelvierdaagse. U vindt Ger en Volcmar bij teams “Stappen voor de hersenstichting” Op die eigen actiepagina kunt u zich aanmelden om mee te lopen voor het goede doel, maar nog mooier is een financiële bijdrage. 

Hersenstichting 

Het doel is dus de hersenstichting, waarmee Ger een belofte aan zijn vrouw inlost. “Zij heeft twintig jaar geleden een herseninfarct (CVA) gehad en heeft daar nog steeds zichtbare en onzichtbare restverschijnselen van. Haar positieve levensinstelling geeft haar kracht en energie om verder te gaan en te genieten van de grote en kleine dingen van het leven.” 

Naast zijn vrouw, kregen ook diverse familieleden en kennissen in de directe omgeving van Ger te maken met een hersenaandoening. “Ik ben diep onder de indruk van de gevolgen waarmee mensen dan te maken krijgen. Het stimuleert mij alleen maar meer en het feit dat Volcmar meedoet, waardeer ik bijzonder.” 

De hersenstichting draagt bij aan oplossingen voor hersenaandoeningen en aan een beter leven van patiënten. De hersenstichting financiert onderzoeken en investeert in preventie om daarmee vroegtijdig problematiek te ondervangen. 

Golden Earring 

Het lopen gaat Ger makkelijker af als hij fijne muziek kan beluisteren. Muziek is altijd erg belangrijk geweest en met name de band Golden Earring heeft een ereplaatsje. “Oprichter en gitarist George Kooijmans heeft in 2021 de diagnose ALS (spierziekte) gekregen. Als dank en respect voor de vele concerten en de uitgebrachte muziek neem ik deze muziektopper ook mee in mijn gedachten.” 

Naast muziek luisteren is er tijdens het lopen ook tijd genoeg voor het gesprek. Met elkaar, maar ook met de mede wandelaars. Ger en Volcmar gaan super gemotiveerd op pad en hopen dat ze met hun verhaal veel mensen kunnen overtuigen om een financieel steentje bij te dragen. Dat kan vanaf nu, tijdens de vierdaagse  en zelfs nog even daarna. Ga naar   www.devierdaagsesponsorloop.nl/projects