Nieuwveen – Ger Pieterse (63) liep voor de vierde keer de Nijmeegse wandelvierdaagse. Dit jaar liep hij van 17 t/m 21 juli dagelijks 50 km samen met zijn schoonzoon Volcmar (50). Naast de sportieve actie was er ook een financiële actie, want Ger liep voor de hersenstichting. Hij haalde ruim 1200 euro op.

Ger was zelf werkzaam in de zorg en weet: “Doordat de hersenen zo complex en belangrijk zijn, kan het grote gevolgen hebben als er iets misgaat. Vrijwel iedereen krijgt ooit, zelf of in zijn omgeving, te maken met een hersenaandoening.”

Het was alweer zeven jaar geleden dat hij de vierdaagse liep en het was best wel zwaar. Een week na de binnenkomst op de Via Gladiola is Ger enthousiast over de afgelopen editie van ’s werelds grootste wandelevenement. “Het sfeertje was wederom fantastisch. Dat is bijna niet te beschrijven. En dan heb ik het niet alleen over het lopen. Ook het overnachten was geweldig. We sliepen in een groepsaccommodatie in Overasselt en lagen met 9 man op een kamer. Het klikte enorm goed en het leek wel een jeugdkamp en we voelden ons weer even de kwajongens van vroeger.”

De wekker ging wel vroeg, want als je om 04.00 uur wilt starten moet je nog eerder opstaan. Dat lukte prima en met een busje werd iedereen vanuit Overasselt naar de start gebracht. Het lopen ging goed, maar ’t ging niet heel snel. “Wij hebben lekker ontspannen gelopen, veel contact als je door de dorpen komt en natuurlijk de nodige pauzes. Elke dag waren we keurig op tijd binnen.”

Van blaren hebben de mannen vrijwel geen last gehad. “Toch merk ik dat de leeftijd wat gaat meetellen. Ik denk dat ik een volgende vierdaagse de 40 km afstand ga doen, 50 km is best een heel eind.”

Misschien ook weer voor een goed doel? “Ja, misschien wel. Dat weet ik nog niet. Het geeft me wel heel veel voldoening om een dubbele prestatie neer te zetten. Natuurlijk die vier dagen lopen, maar dan ook nog voldoende gulle gevers vinden die mijn prestatie financieel ondersteunen. Er zijn flink wat adhesiebetuigingen gekomen en helpt enorm. Uiteindelijk hebben we 1.210 euro kunnen overmaken aan de hersenstichting. Ik kan zeggen: “Missie geslaagd!”