Ieder voorjaar en najaar verzorgt Sam’s Kledingactie landelijke actiedagen om extra veel kleding te kunnen ophalen voor het goede doel. Dit voorjaar is er nogmaals gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer corona voorbij is, terug naar school kunnen.

De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen het hele jaar door kleding en schoenen in. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk. Van 6 tot en met 13 april kun je in Zevenhoven (nog goede) kleding en schoenen inleveren bij mevrouw Vianen aan het Noordeinde 59. Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mag zij helaas niet aannemen.

Ontsnappen aan armoede

Een financiële bijdrage biedt kinderen in Oeganda iets onbetaalbaars: door naar school te gaan, maken zij kans te kunnen ontsnappen uit de armoedecirkel. En dus een betere toekomst voor zichzelf te creëren. Met jouw steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden komen, na de heropening toch weer naar school gaan of op school blijven. Hoe meer kinderen naar school gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk. Hoe beter hun toekomstperspectief wordt. En dit geven zij door aan hun kinderen.

www.samskledingactie.nl