Het is een positieve ontwikkeling dat steeds meer mensen het nut en de noodzaak van voldoende beweging inzien om daarmee de fitheid en gezondheid te verbeteren. Helaas blijven oudere mensen wel wat achter bij deze ontwikkeling en dat terwijl bekend is dat bewegen goed is voor iedereen en voor ouderen in het bijzonder.

Het is in dit verband ook goed om te weten dat u op oudere leeftijd gewoon trainbaar bent. Door meer beweging voelt u zich fitter, de spierkracht neemt toe, het evenwicht verbetert en daarmee wordt het valrisico ook kleiner.

Bij Bakker & De Vos zijn er ruime mogelijkheden voor senioren om te bewegen; elke ochtend zijn veel ouderen actief in de FysioSport Senioren groepen en inmiddels kunnen ook de Senioren Wandelgroepen op de woensdagochtend zich in een grote belangstelling verheugen. Ongetwijfeld ook door de gezelligheid en het kopje koffie na afloop. De begeleidsters Barrie Boonstra en Marjolein van Beek weten de trainingen zodanig af te stemmen dat het voor alle deelnemers een prettige manier van bewegen is, zelfs indien er met een rollator gelopen wordt.

Ook zijn ouderen actief in de Beweegtuingroep op de maandagochtend. De begeleiding van deze groep is in handen van ervaren fysiotherapeuten en iedere deelnemer doet mee op zijn of haar eigen niveau.

Indien u toch twijfelt of het wel iets voor u is kunt u altijd een keer vrijblijvend meedoen om te ervaren of het bevalt. Vraag eventueel advies aan uw huisarts of fysiotherapeut. Soms is een deel van de kosten zelfs via uw zorgverzekeraar terug te ontvangen. Dus, doe mee en neem een vriend of vriendin mee. Samen bewegen is immers gezellig en u maakt ook nog kennis met nieuwe mensen!

Meer weten over de sportieve mogelijkheden voor senioren bij Bakker & De Vos? Kijk op www.bakkerendevos.nl. Aanmelden? Kom langs of bel 0172-575261. Mailen mag ook naar info@bakkerendevos.nl