Speel live mee met online moordspel Speedway

Anke Steffers uit Ter Aar is weer eens op moordpad. Rondde zij vorige maand haar nieuwe Crimibox-dossier af, op dit moment maakt zij een moordspel waarbij spelers thuis het politiedossier ‘Speedway’ ontvangen. Vrijdagavond 25 of zaterdagavond 26 juni kunnen de spelers verdachten en getuigen online ondervragen en de hulp inschakelen van de rechercheur op zoek naar de dader.

We kijken in de toekomst: Op dinsdag 22 juni in de vroege morgen wordt in Leidse Aar het lichaam van een man gevonden. Het team van rechercheur Vera de With wordt op de zaak gezet en moet diep graven om achter de waarheid te komen.

Lastige moordzaak

Rechercheur De With roept voor deze lastige moordzaak de hulp in van amateurdetectives. Spelers ontvangen in de week dat ‘Moordgame Speedway Live’ gespeeld wordt het politiedossier met documenten, bewijzen en verhoren thuis. “Op de avond dat de amateurdetectives meespelen, mogen zij om 18:45 uur het dossier openen en zich op de zaak storten, waarna zij vanaf 19:00 uur een paar doordachte vragen mogen stellen aan verdachten en getuigen”, vertelt bedenker en maker Anke Steffers. “Ook kunnen zij met vragen terecht bij Rechercheur De With. Wie vastloopt, kan een hint vragen. Het fijnste is als de spelers Facebook/Messenger hebben. Maar de constructie is zo dat, door wie dat niet heeft, gemaild kan worden.”

Aanmelden

Deelname kost €9,95 (voor inwoners van gemeente Nieuwkoop, gemeente Alphen aan den Rijn en gemeente Kaag en Braassem – mensen daarbuiten betalen daarbovenop €2,50 bezorgkosten) per dossier. Spelen kan als individu of tweetal, maar ook met een zelf samen te stellen detectiveteam. Het interactieve deel vindt online plaats.

MEER:
informatie, het verhaal en aanmelden