TER AAR – Na maanden van overleggen, brainstormen en regelen presenteert De 24 van Ter Aar organisatie een groot en zeer gevarieerd programma. Vrijdagavond 23 tot en met zaterdagavond 24 juni zetten vele verenigingen, de horeca en een grote hoeveelheid vrijwilligers hun beste beentjes voor om het jong en oud naar de zin te maken. 

Met heel veel sport, spel, muziek, eten en natuurlijk de braderie. Voor elk – jong en oud – is er wat wils. Vrijdag 23 juni trapt De 24 van Ter Aar af met een biefstukavond. De bibliotheek is open tot 0:00 uur voor ruilen, lenen en een grote boekverkoop. Bij Tennisvereniging Ter Aar is een inloop tennistoernooi en kunnen mensen meedoen aan een padelclinic (met aanmelding). Verder doen hardlopers, elk in hun eigen tempo, mee aan de Nightrun, terwijl de feestband Klaar! bij Poels Horeca optreedt. 

Vroege start 

Zaterdag begint al vroeg met dauwtrappen, de hele dag zijn er drie fietstochten af te halen, de bibliotheek is open met een grote boekverkoop en kramen vanaf het Lindenplein tot en met IKC De Vaart vormen de braderie. De kramen worden bemand door ondernemers uit Ter Aar, maar ook door ondernemers elders uit het land; hobbyisten met zuivelproducten uit de streek en verenigingen. 

Op het parkeerplaats van IKC de Vaart staat vanaf half 11 een podium waar meerdere koren optredens verzorgen, waaronder ‘De Jeugd van 60+’, ‘Shantykoor De Marconisten’, ‘Sanvoices’, ‘Soundsingers’ en ‘popkoor NOISZ’. 

Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen met een stempelkaart een parcours aan sport en spel af in de sporthal van De Vaart, bij Scouting Wapata, bij de kraam van de Ter Aarse IJsclub op het IKC-parkeerterrein, bij Harago op het TAVV-terrein en op de tennisbaan van TVTA. Een volle stempelkaart betekent een ijsje. Bij TVTA is ‘s morgens ook voor andere doelgroepen te tennissen en te padellen. En bij Harago kunnen ook oudere doelgroepen een potje biljarten.  

Kinderplein en seniorenmiddag 

Het Vosholplein wordt ‘s middags omgetoverd tot Kinderplein met onder andere een kleedjesmarkt voor kinderen, een Escape Room VR-spel en een meet & greet met Dutch Performante. Aan het eind van de middag is er een swingo op het Vosholplein. Tijdens de seniorenmiddag in De Vaart kunnen senioren bowls en Keep Fit uitproberen. 

Knallende afsluiting 

In de avond is de streetparade van de jarige Drum- en Showband Dice Musica’83 die vele straten in Ter Aar aandoet waarna op het Lindenplein een grootse taptoe plaatsvindt. Achter de muziek aan gaat het vervolgens naar De Vaart waar – als het weer het toelaat – een vuurwerkshow De 24 van Ter Aar afsluit. Wie nog niet zat is, kan de afterparty in Sportsbar Ter Aar bezoeken. 

Het volledige programma is te vinden op 24vanteraar.nl.