Winnares Diana Ruiter uit Ter Aar neemt de bonbons in ontvangst. ©Anke Steffers

De zevende Crime Scene Nieuwkoop zaak kende vorige week zijn finale. Meerdere deelnemers wezen de juiste dader aan. De speler met de meeste punten was Diana Ruiter uit Ter Aar.

De spelers moesten uitzoeken wie visser Theo Goedhart had gewurgd. Een detectiveverhaal dat zich afspeelde in het Nieuwkoop van 1905. Niemand achterhaalde het precieze plot. Maar de moordenaar werd wel door meerdere spelers gevonden.

Diana Ruiter wees in de eerste raadronde de juiste dader aan en koos diezelfde dader in de finale. Haar plot, waarmee extra punten waren te verdienen, klopte ook voor een groot deel.

Ruiter speelde alle eerdere Crime Scene Nieuwkoop zaken ook mee: “Elke dag lezen lukt niet altijd, maar als er een raadronde is, print ik alle aanwijzingen uit en lees ze samen met mijn dochter Imke goed door. Imke pakt er dan zelfs pen, papier en gele stift bij om alles wat belangrijk is, te noteren. Vervolgens is het een kwestie van daders uitsluiten en met een beetje logisch nadenken, kom je dan een eind.”

Alsnog spelen
De zeven CS:NK zaken die inmiddels de revue zijn gepasseerd, zijn nog allemaal te spelen. Op de Facebookpagina Crime Scene Nieuwkoop staan ze nog allemaal. Lees daarvoor van helemaal onder naar boven. En natuurlijk even ogen dicht bij de posts waarin de daders worden ontmaskerd.

Zie ook: Speur mee met nieuwe Crime Scene Nieuwkoop ‘Dood van een visser’