Muziekvereniging Eensgezind geeft zaterdag 8 mei een feestelijk optreden. ©Aangeleverd

De expositie ‘Slootkunst – Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’ opent zaterdag 8 mei. Afgelopen zaterdag werden de meeste panelen al in de ringsloot in Nieuwkoop geplaatst. Op 1 mei liggen de vlotten klaar en kunnen de 3D-kunstenaars hun kunstwerken opbouwen. Om de opening niet geruisloos voorbij te laten gaan, klinkt er op 8 mei muziek door de straten van Nieuwkoop.

Muziekvereniging Eensgezind treedt van 11:00 tot 12:00 uur op in de Muziektent. Vervolgens zorgt een draaiorgel van 12:30 tot 13:30 uur voor een vrolijke noot. “Het draaiorgel loopt de route geheel zelfstandig”, vertelt Yolanda Ahles van de organisatie. “Het draaiorgel, dat vroeger op zaterdag te vinden was in de winkelstraten in Alphen aan den den Rijn, houdt even halt bij de appartementen in de Dorpsstraat om muziek te spelen. De bewoners kunnen vanaf hun balkon of terras genieten van draaiorgelmuziek.”

Speurtocht

Verder is er vanaf de openingsdag een speurtocht langs de kunstwerkenroute beschikbaar, gemaakt door Stichting GoedeDoelenDag Nieuwkoop. Meer informatie hierover volgt.

Slootkunst lopen

De muzikale opening is het startsein van de Slootkunst expositie die vanaf zaterdag 8 mei tot 1 oktober zelfstandig te wandelen is. Starten kan aan het begin van de Dorpsstraat ter hoogte van gebouw De Witte Swaen 1. En op de Noordenseweg op de dijk ter hoogte van de VVV/De Zevensprong. Grote toegangsbogen vormen het begin- en eindpunt. Onderweg lopen de wandelaars langs ruim 125 beschilderde en versierde panelen en zeker negentien opgebouwde vlotten. Amateurs, professionals, scholen, instellingen en organisaties uit Nieuwkoop en de wijde omgeving droegen hun steentje bij aan deze grootse, 1,5 kilometer lange, expositie.

www.nieuwkoop750.nl

ZIE OOK:
Slootkunst 2021 plaatst toegangspoorten voor kunstwerkenroute door Nieuwkoop