Slootkunst 2021 plaatst toegangspoorten voor kunstwerkenroute door Nieuwkoop

De toegangspoort die geplaatst is bij De Witte Swaen. Hier start/eindigt de Slootkunstroute. ©Slootkunst

De twee toegangspoorten van de ‘Slootkunst – Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’ route door Nieuwkoop zijn zaterdag 10 april geplaatst. Zaterdag 8 mei is de officiële opening van de expositie met muziek van Muziekvereniging Eensgezind.

Opening op zaterdag 8 mei

De toegangspoort die geplaatst is op de Noordenseweg. ©Slootkunst

Vrijwilligers van de Slootkunst-organisatie plaatsten de enorme toegangspoorten die letterlijk en figuurlijk de toegang verschaffen tot de expositie ‘Slootkunst – Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’. Zelfs verkeersregelaars werden ingezet om de grote poorten veilig te kunnen plaatsen.

De ene toegangspoort staat aan het begin van de Dorpsstraat bij gebouw De Witte Swaen 1, de andere poort staat op de Noordenseweg ter hoogte van de VVV en De Zevensprong. De route kan vanaf beide kanten gewandeld worden.

Lange strook kunst

Slootkunst wordt ook dit jaar een lange strook van kunstwerken. Geschilderde en aangeklede panelen én vlotten met daarop 3D-werken. Het thema is Nieuwkoop maakt het al 750 jaar. Hiermee kan het Nieuwkoop 750 jubileumjaar, dat vorig jaar groots gevierd zou worden in Nieuwkoop, toch nog een beetje doorgaan.

De kunstroute, die van 8 mei tot en met 1 oktober wandelend te volgen is, heeft een lengte van ongeveer 1,5 kilometer lang. Inmiddels zijn meer dan 125 panelen door amateurs, professionals, bso’s, scholen, zorginstellingen enzovoort afgehaald. Ook zijn twintig aanmeldingen binnengekomen voor het aankleden van een vlot. Nog steeds kunnen panelen worden afgehaald bij het TechniekHuis aan de Teddingstonweg in Nieuwkoop. Om een gratis paneel te kunnen afhalen, kan een afspraak gemaakt worden via nieuwkoopmaakthet@gmail.com.

Muzikale opening

Zaterdag 8 mei is de opening van ‘Slootkunst – Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’. Tussen 11:00 en 12:00 uur opent de Nieuwkoopse Muziekvereniging Eensgezind de expositie muzikaal vanuit de Muziektent op het Reghthuysplein in Nieuwkoop.

www.nieuwkoop750.nl

LEES OOK:
[VIDEO] Jeugd maakt met graffitiworkshop panelen voor Slootkunst expositie


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?