De Vosseschans is bijna volledig met de grond gelijk gemaakt. ©Marcel Broek

In Ter Aar worden drie schoollocaties en sporthal De Vlinder gesloopt. In Nieuwkoop start de sloop van het voormalige Ashram College.

VSM Sloopwerken is in november gestart met de sloop van drie oude schoolgebouwen in Ter Aar. De leerlingen zijn verhuisd naar IKC De Vaart. De Vosseschans is bijna helemaal gesloopt, daarna volgt Het Kompas. De Fontein is als laatste aan de beurt. Op de plek van deze scholen komen verschillende koopwoningen, variërend in prijsklasse, huurwoningen en een Futurahuis.

LEES OOK:
Sloop basisscholen in Ter Aar van start

Sloop sporthal De Vlinder

Door de opening van IKC De Vaart, inclusief nieuwe sporthal, is sporthal De Vlinder in Ter Aar niet meer in gebruik. Nog dit jaar start aannemer Van Meurs Grond & Sloopwerken met de sloop. Deze sloop wordt in januari afgerond.

LEES OOK:
Sporthal De Vlinder bijna tegen de vlakte

Met de sloop van De Vlinder ontstaat een vrij grote locatie in het centrum van Ter Aar wat opnieuw ontwikkeld wordt. Er komt in ieder geval woningbouw in de vorm van appartementen. Wat voor woningen dit zijn en hoe de locatie er verder uit komt te zien, is nog niet bekend. De inwoners van Ter Aar worden betrokken bij het plan voor deze locatie. Meer informatie volgt later.

Sloop Ashram College

Nu Ashram College Nieuwkoop naar het nieuwe gebouw aan de Achterweg is verhuisd, kan gestart worden met de herontwikkeling van de oude locatie. Op de ontstane plek komen woningen. VSM Sloopwerken start in december met de sloopwerkzaamheden van het voormalige Ashram College.

LEES OOK:
Woningbouw op voormalige Ashram locatie

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van de werkzaamheden? In de BouwApp kun je de sloop van de scholen volgen:

Download de BouwApp gratis in de Playstore van Google of de Appstore van Apple.

Zoek het project op: ‘Lindelaan Nieuwkoop’
Zoek het project op: ‘Ter Aar Vernieuwd Verbonden’

Voeg het project toe aan je favorieten. Vanaf nu krijg je een melding als we een update plaatsen.