Sinterklaasintochten in gemeente Nieuwkoop

sintocht nieuwkoop

De Nieuwkoper zet de Sinterklaasintochten in de gemeente Nieuwkoop voor je op een rij. Zodra er meer bekend is, zullen wij dit ook met jullie delen.

De intochten zijn onder voorbehoud, omdat nog niet duidelijk is of corona nog roet in het eten kan gooien of aanpassingen nodig zijn.

Op 18 november aangepast naar nieuwe maatregelen

Nieuwkoop

Sint komt in Nieuwkoop op het Reghthuysplein aan op zaterdag 13 november. Om 14:00 uur zetten de Goedheiligman en zijn pieten voet aan wal. Tot 17:00 uur zullen zij er zijn voor de kinderen van Nieuwkoop met een optocht en muziek.

Lees meer

Noorden
Op zaterdag 13 november (een week eerder dan andere jaren) bouwen Sinterklaas en zijn pieten een feestje in de feesttent bij kampeerboerderij Koole. Wegens de maatregelen is een intocht vanaf de Kade helaas niet mogelijk. Het feest start om 16:00 uur.
 

Zaterdag 20 november

Nieuwveen

Sint Nicolaas en zijn pieten zetten zaterdag 20 november voet aan wal in Nieuwveen. Om 10:30 uur komen de Spaanse vrienden aan bij het gemeentehuis op het Teylersplein in Nieuwveen. Na de aankomst begint de stoet een rijtoer door de nieuwbouw richting het dorp. De muziek loopt daarbij voorop. Dit jaar is er alleen een rijtoer.

Lees meer

Langeraar

Op zaterdag 20 november omstreeks 10:30 uur meert de Pakjesboot aan aan de Smidskade ter hoogte van de Grote Brug in Langeraar. Daarna gaat het in optocht over de Langeraarseweg, via de Ontzigtstraat, Van der Hoevenstraat, Halkesstraat en Van Dijkstraat naar het Kerkplein. Het feest in Parola gaat niet door vanwege de aangescherpte maatregelen.

Lees meer

Ter Aar

In Ter Aar is de planning dat Sinterklaas op zaterdag 20 november aankomt. Zijn boot zal aanleggen aan de Westkanaalweg, ter hoogte van IKC De Vaart, rond 14:00 uur. Vervolgens gaat de stoet in optocht door het dorp. Het afsluitende feest in sporthal De Vaart is afgelast door de aangescherpte maatregelen.

Lees meer

Zevenhoven
Ook Zevenhoven ontvangt Sinterklaas en zijn pieten op zaterdag 20 november. Gestart wordt hier met een optocht rond 14:45 uur vanaf de katholieke kerk in het Noordeinde. Daarvandaan gaat de stoet richting Zevenhoven. Vanwege de maatregelen is hier geen aanvullende bijeenkomst.

nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?