De Heemtuin in Nieuwkoop. ©IVN Nieuwkoop

IVN Nieuwkoop zoekt voor haar Heemtuin aan de Kennedylaan in Nieuwkoop een nieuwe secretaris.

IVN Nieuwkoop is een actieve vereniging die de Heemtuin beheert. Zij heeft diverse werkgroepen voor jong en oud en organiseert vele activiteiten. Al deze werkzaamheden worden door vrijwilligers uitgevoerd.

De lokale IVN-afdeling is op zoek naar een nieuwe secretaris. Dick Kamberg van IVN Nieuwkoop: “Het betreft een leuk pakket werkzaamheden gericht op de natuur, omgeving en natuureducatie. De benodigde tijd bepalen we samen met jou. Het verdelen van de werkzaamheden over meerdere personen is ook een optie.”

Afwisselend

De secretaris van IVN Nieuwkoop is vaak als eerste op de hoogte van nieuws en gebeurtenissen. “We ontvangen mails van andere IVN afdelingen, van Natuurmonumenten, van de gemeente en er zijn interne mails. Er komen vragen binnen met de meest afwisselende onderwerpen, zoals ‘Er ligt hier een dode zwaan, ‘Ik heb last van bijen in de tuin’ en ‘Uit mijn berkenboom komt sap.’ Met behulp van de werkgroep coördinatoren proberen we deze vragen te beantwoorden.”

De gemeente en andere IVN afdelingen vragen geregeld of het IVN Nieuwkoop team wil mee vergaderen en/of meedenken, zoals over ‘Actie Steenbreek’ en de wet ‘Omgevingsvisie’.

Takenpakket

De belangrijkste taken:

• Beantwoorden van vragen via de mail
• Organiseren van de ledendag, de open dag, excursies, lezingen en de publiciteit hiervoor.
• Het maken van de agenda en notulen van de vergaderingen
• Ledenadministratie bijhouden

Het Nieuwkoopse team versterken? Stuur een mail naar communicatie@ivn-nieuwkoop.nl.

ZIE OOK:
Steek je handen uit de mouwen voor NLdoet

Meer info over IVN Nieuwkoop.